Olimpice: România va participa cu 24 de sportivi la FOTE 2015

(photos.com)

România va participa cu 24 de sportivi la ediţia 2015 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va fi găzduită, în premieră, de două regiuni din ţări diferite - Vorarlberg (Austria) şi Liechtenstein, informează COSR.

Echipa Olimpică a României va fi formată din şapte biatlonişti (patru băieţi şi trei fete), cinci sportivi care se vor întrece la sărituri cu schiurile (trei băieţi şi doua fete) şi tot cinci sportivi (trei băieţi şi două fete) care vor fi înscrişi la schi fond. Alţi patru sportivi (doi băieţi şi două fete) vor lua startul la schi alpin şi unul (un băiat) la snowboard, în timp ce la patinaj artistic vor evolua doi sportivi (un băiat şi o fată).

Deocamdată, din lotul olimpic extins fac parte 33 de sportivi (19 băieţi şi 14 fete), dintre aceştia, până pe 8 ianuarie 2015, urmând a fi selecţionaţi cei 24 de componenţi ai Echipei Olimpice a României care va participa la FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015. În Echipa Olimpică vor fi cooptaţi sportivii care se va consideră că vor atinge forma fizică cea mai bună la momentul întrecerilor, precizează forul olimpic român.

La competiţia programată în perioada 25-30 ianuarie 2015 şi rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt aşteptaţi peste 850 de concurenţi din 45 de ţări europene, iar organizatorii vor avea o misiune deloc uşoară: să se ridice la nivelul FOTE Braşov 2013, considerat de forurile internaţionale de specialitate cel mai bine organizat Festival de până acum.

La ediţia FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015 se va concura la opt discipline sportive:
—schi alpin, unde au fost înscrişi 206 sportivi (probele individuale vor avea loc la Malbun — Liechtenstein, iar probele pe echipe, la St. Gallenkirch-Garfrescha — Vorarlberg).
—biatlon, unde şi-au anunţat participarea 160 de concurenţi (întrecerile vor avea loc la Bürserberg — Vorarlberg).
—schi fond, unde se vor întrece 166 de concurenţi (probele vor avea loc la Steg — Liechtenstein).
—patinaj artistic, unde vor evolua 49 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Messestadion Dornbirn — Vorarlberg).
—hochei pe gheaţă, unde vor participa reprezentativele a şase ţări, fiecare reprezentativă urmând a deplasa un lot de 20 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Aktivpark Montafon — Vorarlberg).
—combinată nordică, unde s-au înscris 47 sportivi (întrecerile de schi fond, din cadrul combinatei nordice, vor avea loc la Gaschrun, iar cele de sărituri cu schiurile, la Montafon Nordic Sportzentrum, ambele locaţii fiind în Vorarlberg).
—sărituri cu schiurile, unde vor lua startul 88 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Montafon Nordic Sportzentrum — Vorarlberg).
—snowboard, unde se vor întrece 88 de sportivi (probele vor avea loc la Schruns-Hochjoch — Vorarlberg).

O particularitate a ediţiei de anul viitor a FOTE constă în faptul că nu va exista un Sat Olimpic, cazarea participanţilor urmând a fi asigurată în 32 de hoteluri (790 de camere şi 1850 de paturi) localizate în staţiunile Schruns, Tschagguns şi în împrejurimile acestora. Cele mai multe locuri de cazare au fost rezervate în Schruns şi Tscagguns (nouă hoteluri), dar participanţii vor mai locui în St. Gallenkirch (şapte hoteluri), Gaschurn (patru hoteluri), şi în câte trei hoteluri din Gantschier&Vandans, Silbertal si Partenen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport