Om de afaceri din RM, persoană de încredere a lui Plahotniuc, s-ar fi împuşcat în regiunea capului

(photos.com)

Omul de afaceri Iurii Luncaşu, persoană de încredere a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a decedat după ce s-ar fi împuşcat în regiunea capului, potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Chişinău, Natalia Staţi. Incidentul a avut loc sâmbătă, 17 august, pe traseul R-6, notează UNIMEDIA.

"Apelul a fost înregistrat la ora 20:07. Un bărbat a sunat la 112 şi a menţionat că pe traseul R-6 se află o persoană împuşcată în regiunea capului. Potrivit declaraţiilor, Luncaşu s-ar fi împuşcat cu arma personală în regiunea capului, iar în urma leziunilor corporale a decedat.

Fiind audiat, cel ce a telefonat la poliţie a declarat că activează în calitate de şofer al victimei şi în ziua de 17 august 2019, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de şeful său care i-a cerut să vină la domiciliu şi să se deplaseze într-o direcţie necunoscută.

La un moment dat, Luncaşu Iurie, i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împuşcat cu arma sa personală, pe care o deţine legal”, a declarat ofiţerul de presă.

Totodată, victima a lăsat şi un bilet cu următorul conţinut: „Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

De menţionat că Iurii Luncaşu este reprezentantul companiei care deţine aşa-numita „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor din Chişinău, atribuită lui Vlad Plahotniuc. Totodată, dânsul s-a aflat în spatele întreprinderii Proterra Grup SRL, o companie care a câştigat în ultimii doi ani cele mai bănoase licitaţii pentru salubrizarea instituţiilor statului.

Amintim că în 2014, RISE Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu a fost surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu este fondatorul mai multor companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, acesta deţine mai multe case şi apartamente în Chişinău.