OMS este "extrem de compromisă" şi neadecvată pentru a ancheta originea virusului Wuhan - fostul şef al agenţiei americane de sănătate publică

Dr Robert Redfield, directorul agenţiei americane de sănătate publică, CDC
Dr Robert Redfield, directorul agenţiei americane de sănătate publică, CDC (Hector Retamal/Agence France-Presse/Getty Images)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este „extrem de compromisă” şi incapabilă să conducă o investigaţie cu privire la originile COVID-19, potrivit fostului şef al agenţiei americane de sănătate, Robert Redfield.

"În mod clar, au fost incapabili să oblige China să respecte acordurile din tratatele deja semnate referitoare la sănătatea globală - nu au făcut acest lucru", a declarat Redfield marţi pentru Fox News. "În mod clar, ei [OMS, n.r.] au permis Chinei să stabilească grupul de oameni de ştiinţă care ar putea face parte din echipa de investigaţii. Acest lucru nu este în concordanţă cu rolul lor".

În martie, Redfield a declarat pentru CNN că nu crede teoria originii naturale care susţine că virusul Wuhan a sărit de la lilieci la oameni printr-o specie intermediară, care este şi până astăzi necunoscută.

"Cred că au fost extrem de compromişi", a spus Redfield despre Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a „investigat” originile pandemiei trimiţând o echipă la începutul anului pentru a face o investigaţie care nu a fost nimic altceva decât un spectacol de teatru politic condus de un grup extrem de controversat, unul dintre membrii săi fiind Peter Daszak, directorul organizaţiei EcoHealth Alliance, prin care Institutul de Virologie din Wuhan primea finanţări din fonduri federale americane.

Redfield l-a criticat dur pe Fauci în timpul interviului, spunând că, deşi personal susţine ipoteza scurgerilor din laborator, „alţi indivizi, Tony Fauci, de exemplu, ar spune că preferă să susţină că virusul a evoluat din natură”.

"Totuşi, de ce se întâmplă acest lucru?", a întrebat Redfield, adăugând că „uneori, oamenii de ştiinţă, când muşcă din os, într-o ipoteză, le este greu să meargă mai departe”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe