OncoGen: "Vaccinul împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal"

.
. (pixabay.com)

Centrul Oncogen din Timişoara anunţă că, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câştigat competiţia organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCoV-2 şi odată cu aceasta şi o finanţare de 3,5 milioane RON.

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare, transmite institutul.

Totodată, OncoGen anunţă şi semnarea unui acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

"Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ROMÂNIA, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri.

Cu această ocazie vă anunţăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino”, a câştigat competiţia organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCoV-2.

Suma se ridică la 3,5 milioane RON şi ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen şi recunoscut atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cât şi de Guvernul Britanic.

Susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine", transmite OncoGen.

Reamintim că Institutul de imunologie din Timişoara a anunţat că a pus la punct o formulă pentru un vaccin anti-Covid-19, acesta fiind testat chiar de către şeful OncoGen, Virgil Păunescu, pe el însuşi. Potrivit B1, primele rezultate ar fi pozitive. În prezent, Prof. Dr. Păunescu, Coordonatorul Centrului OncoGen, este anchetat la cererea ministrului Sănătăţii, după ce a anunţat că şi-a administrat vaccinul pe care el şi echipa pe care o conduce l-au dezvoltat.