ONU şi Bill Gates lansează planurile "50in5" pentru infrastructura digitală globală

ONU şi Bill Gates lansează planurile "50in5" pentru infrastructura digitală globală
ONU şi Bill Gates lansează planurile "50in5" pentru infrastructura digitală globală (Screenshot - Offguardian.org)

Săptămâna trecută, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare a lansat oficial noua iniţiativă de promovare a "Infrastructurii publice digitale" (DPI) în întreaga lume, potrivit lui Kit Knightly de la Offguardian.org.

Programul "50in5" - denumit astfel pentru că îşi propune să introducă DPI în cincizeci de ţări în următorii cinci ani - a început cu un eveniment transmis în direct pe 8 noiembrie.

Pentru cei care nu sunt siguri ce este "infrastructura publică digitală", site-ul 50in5 este destul de clar: infrastructura publică digitală (DPI) - care se referă la o reţea sigură şi interoperabilă de componente care include plăţi digitale, sisteme de identificare şi de schimb de date.

Nu este nimic nou acolo, pentru oricine a fost cât de cât atent. Identitatea digitală şi sistemele de plăţi digitale sunt de la sine înţelese (şi le-am mai abordat şi înainte). "Sistemele de schimb de date" înseamnă, în esenţă, că guvernele naţionale vor face schimb transfrontalier de date privind identitatea şi înregistrările financiare ale cetăţenilor cu alte naţiuni sau chiar cu agenţii guvernamentale globale.

Cuvântul cheie este "interoperabil".

După cum am mai scris, "guvernul global" nu va fi un singur sistem de sănătate, o singură bază de date de identitate sau o singură monedă digitală, ci zeci de sisteme separate, toate proiectate cu grijă pentru a fi complet "interoperabile".

Pe lângă faptul că este un proiect al PNUD, UNICEF şi al Băncii Interamericane de Dezvoltare, proiectul 50in5 este finanţat de diverse ONG-uri şi organizaţii non-profit globaliste, inclusiv de Fundaţia Bill şi Melinda Gates şi (indirect, prin intermediul unui ONG numit "Co-Develop") de Fundaţia Rockefeller.

Cele unsprezece ţări care participă la program până în prezent sunt Bangladesh, Brazilia, Estonia, Etiopia, Guatemala, Moldova, Norvegia, Senegal, Sierra Leone, Singapore, Sri Lanka şi Togo. O răspândire atentă de pe toate continentele, incluzând naţiuni din prima, a doua şi lumea a treia.

Este o listă demnă de remarcat pentru că include membri NATO, UE şi BRICS. Implicaţii interesante asupra presupusei "multipolarităţi".

În ştiri conexe, exact în aceeaşi zi în care a fost lansat programul 50in5, Parlamentul European şi Consiliul Europei au convenit asupra unui nou cadru pentru un sistem European de Identitate Digitală (eID) la nivel regional.

Conform comunicatului de presă oficial [sublinierea noastră]:

"Regulamentul revizuit constituie o schimbare clară de paradigmă pentru identitatea digitală în Europa, cu scopul de a asigura accesul universal al persoanelor şi întreprinderilor la o identificare şi autentificare electronică sigură şi de încredere. În conformitate cu noua lege, statele membre vor oferi cetăţenilor şi întreprinderilor portofele digitale care vor putea să facă legătura între identităţile digitale naţionale şi dovada altor atribute personale (de exemplu, permis de conducere, diplome, cont bancar). Cetăţenii îşi vor putea dovedi identitatea şi vor putea partaja documente electronice din portofelele lor digitale cu un simplu clic pe telefonul mobil".

Acest lucru vine în urma anunţului potrivit căruia Banca Centrală Europeană trece luna aceasta la "următoarea etapă" a planurilor sale privind euro digital. Euro digital va permite - potrivit fostei FMI (şi aparent pasionată de numerologie) Christine Lagarde - un "control limitat" asupra cheltuielilor populaţiei.

India, o altă naţiune BRICS, se află de ani de zile în fruntea dezvoltării IPD, iar acum apar articole în publicaţii precum Forbes, care susţin că "India are o infrastructură digitală, iar America are nevoie de una".

În acelaşi timp, China face paşi înainte pentru a pune capăt anonimatului online, în timp ce politicieni occidentali precum Nikki Haley afirmă că ar trebui să facem acelaşi lucru.

În timp ce lumea se concentrează asupra Hamas şi Israelului, faza de reorganizare globală a Marii Resetări îşi vede liniştită de treabă. Construieşte o plasă şi aşteaptă să o strângă.