Opoziţia constructivă. Cîţu îl învaţă pe Dragnea de unde să ia bani pentru siguranţa naţională

În prag de şedinţa CSAT în care se va dezbate bugetul cam sărăcuţ alocat de Grindeanu instituţiilor pentru siguranţa naţională, liberalul Cîţu îi arată lui Dragnea ce poate face a putea aloca mai mulţi bani acolo unde e nevoie.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Senatorul PNL Florin Cîţu lansează un apel către liderul PSD, Liviu Dragnea, propunându-i o soluţie care să rezolve problema bugetului pentru programul de siguranţă naţională, buget care, potrivit şefului statului, este subdimensionat, acesta într-un context regional şi internaţional cât se poate de complex.

"Am făcut rapid o analiză asupra bugetului propus de PSD şi am identificat o variantă de finanţare care rezolvă problema bugetului pentru programul de siguranţă naţională.

Domnule Liviu Dragnea, e momentul ca dumneavoastră şi guvernul PSD-ALDE să daţi dovadă de maturitate politică şi să mergeţi azi la CSAT cu o soluţie care să rezolve problema majorării bugetului unor anumite instituţii.

Propunerea mea este simplă. Programul “Start-up Nation” are alocaţi credite bugetare de 500 milioane lei şi credite de angajament de 1.7 miliarde lei. Programul este estimat să înceapă la 1 mai 2017. Reprezintă o dovadă de înţelepciune să realocăm din programul “Start-up Nation” 200 milioane lei credite bugetare şi 100 milioane credite de angajament pentru deficitul reclamat în bugetul pentru siguranţa naţională", îi propune Cîţu, fost economist şef ING BANK, lui Dragnea.

Cîţu îi reaminteşte liderului PSD că acest tip de program “Strat-up“ finanţat din fonduri de la buget nu este o idee nici originală şi nici nouă, aşa că amânarea cu 3 luni a acestui program până la prima rectificare bugetară nu va modifica promisiunile făcute electoratului PSD.

Rămân oricum destui bani pentru “Start-up Nation”, 300 milioane lei credite bugetare şi 1.6 miliarde lei credite de angajament."

Vă rog să consideraţi sfatul meu cu toată seriozitatea şi să nu uitaţi că nu numai oamenii care v-au votat aşteaptă să guvernaţi ţara şi să aveţi un buget votat în Parlament.

În concluzie, sugestia mea are la bază principiile mele liberale care înseamnă ca uneori să construim nu numai să criticăm, chiar dacă nu ne place întotdeauna. Trebuie să credeţi şi dumneavoastră în România nu doar noi", adaugă Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că membrii CSAT vor analiza, marţi, proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, într-o şedinţă convocată de şeful statului.

Convocarea şedinţei a fost decisă de preşedintele Iohannis după ce proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de Guvern, a fost primit vineri după-amiază la Secretariatul CSAT, relatează Agerpres. Tot vineri, Guvernul se întrunise pentru discutarea proiectului de buget pentru anul 2017, fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget pe 2017 privind instituţiile din domeniul securităţii naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne