Opoziţia, faza pe dosare: USR o dă în judecată pe Firea pentru calomnie

Primăriţa Gabriela Firea s-a trezit cu o plângere penală pe numele ei pentru calomnie, în urma scandalului declanşat cu o zi în urmă la şedinţa Consiliului General.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România a depus o acţiune în instanţă împotriva primăriţei Gabriela Firea, pentru calomnie, în urma scandalului declanşat de împiedicarea accesului cetăţenilor la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti care a avut loc joi, reiese dintr-un comunicat de presă remis de partid.

"În urma incidentelor petrecute la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 8 iunie 2017 - în care mai mulţi cetăţeni au solicitat să asiste la şedinţă şi au fost împiedicaţi de poliţiştii locali să intre în sală - primarul Gabriela Firea a făcut declaraţii calomnioase la adresa USR, atât în media cât şi prin intermediul comunicatului de presă oficial emis de municipalitate.

În calitatea ei de primar şi funcţionar public, Gabriela Firea a diseminat informaţii mincinoase, deşi cunoştea caracterul fals al acestora. Afirmaţiile primarului sunt de natură să-i învrăjbească pe cetăţenii Capitalei, de aceea este de condamnat faptul că tocmai primarul general, în exercitarea atribuţiilor sale, alege să creeze tensiuni în rândul populaţiei, minţind cu bună ştiinţă", se arată în comunicatul citat.

USR susţine că reprezentanţii săi nu au avut niciun rol în aducerea cetăţenilor respectivi la şedinţa consiliului, în afara gestului făcut pe loc de către colegii noştri Alexandru Gâdiuţă şi Ana Ciceală, de a încerca să-i convingă pe poliţişti să le deschidă uşa oamenilor.

"În acel moment, Alexandru Gâdiuţă a fost agresat de către poliţişti, la fel ca şi cetăţenii care aveau tot dreptul legal să asiste la şedinţă. Din filmările făcute de mai multe persoane din diverse unghiuri se poate vedea clar cine pe cine agresează. Comportamentul Poliţiei Locale este reminiscent Miliţiei ceauşiste. Colegul nostru Alexandru Gâdiuţă a fost agresat de poliţişti deşi, în momentul agresiunii, apăra în calitate de consilier drepturile cetăţenilor şi respectarea legii", a subliniat USR.

Partidul înfiinţat de Nicuşor Dan a atras atenţia că Poliţia Locală nu asistă la şedinţele Consiliului General pentru a bloca accesul cetăţenilor, ci din contră, ca să vegheze la binele cetăţenilor prezenţi.

"USR se va adresa superiorilor poliţiştilor prezenţi ieri la şedintă pentru a sancţiona comportamentul acestora. În cadrul anchetei penale urmează să se stabilească în ce temei au acţionat poliţiştii locali, ce ordine scrise sau verbale au primit şi de la cine", se mai precizează în comunicatul citat.

Reamintim că mai mulţi cetăţeni dornici să asiste la şedinţa de Consiliu General de joi pentru a vedea cum se votează bugetele unor proiecte ce le vor afecta traiul de zi cu zi s-au trezit că accesul le este interzis. Deşi oamenii făcuseră toate diligenţele necesare, notificându-şi în scris intenţia de a lua parte la şedinţă, au avut neplăcuta surpriză să vadă că sunt ţinuţi la uşă de poliţişti.

Cu greu, după un întreg scandal, au reuşit să intre la şedinţă. La scurt timp după incidente, primăriţa Firea a apărut la televizor acuzând că ONG-uri plătite de Soros, cu apucături fasciste au dat buzna în sală şi voiau, probabil, s-o linşeze. (Detalii aici)

Pentru mai multe detalii despre scandalul din Consiliul General intraţi aici.