Oprea se arată deschis la o colaborare cu PSD şi Pro România în pragul alegerilor

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Facebook)

UNPR a transmis, miercuri, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea sa, că, în contextul apropierii alegerilor locale şi parlamentare, consideră că ar fi necesară şi oportună o colaborare cu PSD şi Pro România.

„Uniunea Naţională pentru Progresul României merge mai departe. Anul acesta, proiectul nostru politic de centru-stânga împlineşte 10 ani de existenţă. De la formare şi până astăzi, partidul a trecut prin multe furtuni, dar de fiecare dată ne-am ridicat şi continuăm să mergem înainte, mai înţelepţi, mai atenţi în deciziile pe care le luăm şi hotărâţi să reuşim în ceea ce ne propunem. Ne pregătim pentru alegerile locale şi parlamentare din acest an, în care vom merge singuri sau într-o formulă extinsă. Ca partid de centru-stânga, UNPR consideră oportună şi necesară, în această perioadă, o colaborare între partidele aflate în zona de stânga a politicii, respectiv PSD-UNPR-PRO România”, potrivit unui comunicat de presă publicat de UNPR pe pagina sa de Facebook.

Partidul condus de generalul Gabriel Oprea susţine că românii au nevoie de un răspuns concret la aşteptările lor şi, din acest motiv, „au nevoie de partide şi politicieni care îşi respectă promisiunile electorale, care au proiecte cu real impact pozitiv în viaţa de zi cu zi şi sunt capabili să le pună în practică”.

„Românii au nevoie de salarii satisfăcătoare, de pensii decente şi de creşterea alocaţiilor pentru copii. Au nevoie de un sistem de sănătate şi un sistem educaţional performante, de autostrăzi, de o infrastructură rutieră viabilă, de o promovare adecvată pentru turism. Trebuie să ne întoarcem la valorile fundamentale, care ne definesc pe noi, ca naţiune, să fim uniţi şi să nu ne sfiim să arătăm tuturor că România este nu doar o ţară frumoasă, ci şi un stat puternic, o voce care trebuie să fie respectată în Europa. O Românie puternică, o naţiune sigură şi prosperă nu poate exista fără un sistem de securitate puternic sau fără o societate unită. De aceea, noi am sprijinit întotdeauna, prin măsuri concrete care acţionează şi astăzi, militarii şi poliţiştii, drepturile şi demnitatea lor. Ei sunt cei care asigură pacea în ţară şi în misiunile externe la care România participă, ei sunt cei care asigură siguranţa cetăţeanului şi liniştea noastră de fiecare zi”, a transmis Oprea, un personaj ieşit pe uşa din dos din politica mare după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

De asemenea, UNPR a mai menţionat că poate să ofere ceea ce a promis încă de la înfiinţare, şi anume apărarea interesului României în afară şi echilibru social, politic şi economic în interior.

„Credem cu tărie că românii vor acorda încrederea lor celor care au luptat cu adevărat pentru ei şi pentru interesele lor. Iar noi ne dorim să readucem, singuri sau alături de partenerii politici, echilibrul şi respectul în politică şi între instituţii pentru că el este atât de important pentru ca românilor să le fie mai bine, să le fie respectată viaţa, să le fie asigurate drepturile”, a conchis partidul lui Oprea.

Reamintim că Gabriel Oprea a încercat şi o revenire în PSD, semnând în calitate de lider de sindicat un protocol cu Viorica Dăncilă, lucru care-l făcea, potrivit fostului premier, vicepreşedinte al partidului. De altfel, în seara în care Dăncilă a pierdut turul 2 al prezidenţialelor, Oprea a apărut la sediul central din Kiseleff, lucru ce a stârnit indignare inclusiv printre unii membri ai partidului, asocierea cu Oprea fiind văzută drept periculoasă chiar şi pentru imaginea PSD.

Mai mult, Viorica Dăncilă a discutat înainte să fie înlăturată de la şefia PSD şi despre posibilitatea fuziunii UNPR cu social-democraţii. Pe de altă parte, noul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat recent că, atâta vreme cât el va conduce partidul, Oprea nu va fi membru al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne