Oprişan a luat foc: Război total cu jurnalistul care a dezvăluit că fata lui de 26 de ani a ajuns milionară în euro

Marian Oprisan
Marian Oprisan (Epoch Times România)

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a avut o ieşire dură la adresa jurnalistului Sebastian Oancea, de la Realitatea de Vrancea, care se pregăteşte să publice o anchetă explozivă. În speţă, este vorba despre modul în care fiica "baronului" PSD a reuşit să încaseze, din scurt, nu mai puţin de 1 milion de euro dintr-o afacere imobiliară. Chiar înainte să publice investigaţia, Oprişan l-a sunat personal pe Sebastian Oancea pentru a-şi exprima nemulţumirea. Ulterior, scandalul a continuat şi în direct la TV.

Realizatoarea Nicoleta Cone, de la Realitatea PLUS, i-a cerut detalii colegului său Sebastian Oancea referitoar la acest caz.

Jurnalistul a explicat că, în urmă cu un an, primise un pont că Oprişan derulează afaceri, că vrea să dea un tun imobiliar în mijlocul oraşului.

"Este vorba despre un tun imobiliar în care nu apărea Oprişan, ci fiica acestuia, care a cumpărat un teren de 300.000 euro de la un apropiat al tatălui ei. La scurt timp, deşi fata acestuia, care este majoră, se află în Anglia, avea să vândă respectivul teren cu preţul de 1.300.000 euro . Eu am mers pe fir, am întrebat toate persoanele implicate. Singura cu care nu am putut să iau legătura, deşi am încercat, a fost fata lui Marian Oprişan. Acum câteva zile, cu ocazia venirii Vioricăi Dăncilă l-am întrebat din nou despre acel teren şi mi-a spus că nu poate să îmi spună nimic, dar iniţial îmi recunoscuse că fata lui a vândut acest teren din buricul târgului, iar astăzi m-a sunat pentru că eu am scris ieri pe Facebook că voi face publică ancheta pe care o derulez de aproximativ un an", a povestit Sebastian Oancea.

Jurnalistul a relatat că Oprişan l-a sunat de la "cabinetul propriu, de pe telefonul fix pe care îl plătim noi, cei care participăm la bugetul de stat" şi i-a spus că a înţeles că face o anchetă şi că s-ar afla "periculos de aproape de a executa infracţiunea de inducere în eroare a organelor de anchetă".

"Nu înţeleg care organe de anchetă pentru că eu nici măcar nu am publicat investigaţia. Probabil că dânsul se gândea că vor intra pe fir procurori sau..nu ştiu. L-am întrebat cât a fost această tranzacţie. Mi-a spus că este o tranzacţie privată şi că nu mă priveşte, deşi a fost aprobat PUZ-ul (Planul urbanistic Zonal – n.n.) pe acest teren pentru că ulterior s-au construit două blocuri, în mod public de către Consiliul Local Focşani. A continuat să îmi spună că sunt pus de penelişti, că mă iau de copilul lui. Eu i-am explicat că dânsul a declarat că ‘mama mea sunt eu’ şi dacă nu cumva şi fata lui este dânsul pentru că aşa îi place să îşi ascundă averea pe numele mamei şi mai nou pe numele fiicei", a precizat jurnalistul.

În acelaşi timp, Sebastian Oancea a atras atenţia că fiica lui Oprişan are vârstă de 26 de ani şi este "fără niciun pic de experienţa imobiliară".

"Fata are o afacere în Anglia cu Candybar. Are zero experienţa imobiliară. Dar la această tranzacţie au participat foarte mulţi: parafată de fostul prefect PSD. Omul de afaceri de la care a cumpărat acest teren este un apropiat al PSD-ului. Acolo este o încrengătură de oameni care au participat, care au pus umărul pentru ca această tranzacţie să fie făcută foarte repede şi evident cu un profit uriaş. Pe fiica lui Oprişan, cred că am sunat-o de vreo 3 pori pe numărul din Anglia dar nu a răspuns. I-am scris şi pe mesengerul de la Facebook – am dovezi pentru că am făcut print-ul cum i-am scris de vreo două ori la vreo două săptămâni distanţă. Nu mi-a răspuns. Asta nu înseamnă că nu pot să public ancheta pentru că restul celor implicaţi mi-au răspuns şi mi-au confirmat exact ceea ce am scris eu. Oprişan mi-a spus că nu mă priveşte această tranzacţie privată. Mi-a spus că este 'lacrimă', adică este perfect legală această tranzacţie şi că din punctul ăsta de vedere nu are niciun fel de emoţie. L-am întrebat de ce se ascunde în spatele fiicei? De ce nu derulează el afacerea asta? De ce îşi ascunde casa de la Boloteşti pe numele mamei, de ce îşi ascunde maşinile pe numele cunoscuţilor şi ale rudelor sale?", a afirmat jurnalistul de la Realitatea de Vrancea.

Nu îl ultimul rând, Sebastian Oancea a subliniat că nu se va lăsa intimidat de ameninţări şi că a avut patru procese pe care Oprişan i le-a intentat şi pe care le-a câştigat pe toate şi la fond şi la apel.

În timp ce Sebastian Oancea relata cele de mai sus, Oprişan a intervenit telefonic în emisiune, unde s-a lansat în acuzaţii la adresa jurnalistului.

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi în care, la un moment dat, a intervenit şi jurnalistul Stelian Negrea, aflat în platou.

Oprişan: Eu i-am răspuns domnului Sebastian Oancea la orice întrebare. Dar dacă dumnealui, care este trompeta PNL în judeţul Vrancea continuă să îmi ameninţe mama şi fiica, neavând...

Sebastian Oancea: Nu v-a ameninţat nimeni, domnule Oprişan. Nu v-a ameninţat nimeni.

Oprişan, întrebat dacă l-a ameninţat pe jurnalist sau nu: Nu l-am ameninţat. În primul rând că domnia sa minte de îngheaţă apele pe de o parte şi pe de altă parte, se pregăteşte să execute elementele constitutive ale infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, pentru că ceea scrie este o minciună sfruntată. [...] Familia mea şi-a plătit impozite, familia mea şi-a desfăşurat toate tranzacţiile corect şi normal. Ne-au anchetat zeci de ani de zile...jurnalistul dumneavoastră că nu e prima oară când scrie toate prostiile şi minciunile la adresa mea.

Sebastian Oancea: Vă reamintesc că aţi pierdut patru procese cu mine, domnule preşedinte. Toate instanţele care m-au achitat în cele patru procese pe care mi le-a intentat au spus că am scris adevărul. Nu am ameninţat niciodată şi nu mi-aş permite să ameninţ vreodată o femeie, indiferent cum o cheamă.

Oprişan: Puneţi-mi întrebările pe care vreţi...le aşteptaţi şi haideţi să terminăm această circotecă ieftină de 2 lei şi finanţată de PNL.

Sebastian Oancea: Eu vă rog frumos să ne spuneţi de ce imperiul pe care îl aveţi la Boloteşti este pe numele mamei şi nu vi l-aţi asumat, în condiţiile în care doamna este o pensionară care nu ar fi putut să facă fizic o asemenea construcţie din banii de pensie. Spuneţi-ne măcar lucrul ăsta.

Oprişan: Pentru că duşmanii mei politici de la vremea respectivă mi-au făcut un dosar penal şi mi-au pus sechestru pe un autoturism şi seara m-au dat la televizor. Ca să evit această chestiune, ca să nu mai fiu dat la televizor de indivizi precum Sebastian Oancea, am luat măsura şi mi-am trecut la vremea respectivă toate bunurile şi banii pe numele mamei mele. Punct. Dacă ştiţi că e interzis de legea undeva această chestiune?

Nicoleta Cone: Domnule Oprişan, l-aţi acuzat pe colegul meu Sebastian Oancea că este finanţat de PNL. O să vă rog să prezentaţi dovezi în acest sens, dacă nu scuze.

Stelian Negrea: Domnule Oprişan, ne puteţi spune, dacă din ce ştiţi dumneavoastră, de unde avea fiica dumneavoastră bani să cumpere terenul ăla cu 300.000 de euro? Că totuşi e o sumă colosală.

Oprişan: Foarte simplu, i-a dat bunica ei (râzând în hohote) [...] Pentru că bunica ei este titularul conturilor din băncile din România.

Stelian Negrea: Dar dvs, fiind o persoană publică, ne puteţi spune de unde credeţi dvs că avea bunica fiicei dvs cel puţin 300.000 de euro ca să cumpere acel teren?

Oprişan: Bunica a făcut şi alte tranzacţii imobiliare de-a lungul timpului. Bunica a avut şi alte investiţii. Bunica a preluat de la fiul ei când a preluat. Ca să nu vă mai aduc aminte că eu în anul 1994 aveam 1 milion jumate banii mei cu care am cumpărat diferite terenuri care ulterior au fost tranzacţionate.

Sebastian Oancea: Domnule Oprişan, dvs consideraţi că Vrancea este moşia personală. Ei, uite că mai suntem câţiva oameni care nu trăim din simbria dvs şi nici a altor partide aşa cum aţi insinuat. [...] Aveţi acelaşi comportament de baron de când vă cunosc eu. [...] Haideţi să facem public şi faptul că mi-aţi dat mama afară din serviciu din cauză că scriam despre dvs. de ce nu spuneţi şi treaba asta în condiţiile în care controlaţi Poliţia, SRI-ul şi toate instituţiile de forţă din Vrancea şi pe dvs nu v-a deranjat niciodată un singur procuror din judeţul Vrancea şi niciun poliţist de la poliţia economică.

Discuţia integrală aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne