Opt militari ruşi care ar fi torturat şi ucis civili în Kiev, identificaţi de Serviciul de Securitate al Ucrainei

Militarii ruşi care au participat la torturarea şi uciderea civililor în Kiev, identificaţi de SBU
Militarii ruşi care au participat la torturarea şi uciderea civililor în Kiev, identificaţi de SBU (NEXTA Live)

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a identificat şi a publicat fotografii a încă opt ocupanţi ruşi care ar fi comis atrocităţi împotriva civililor în regiunea Kiev, notează stopcor.org, adăugând că ar fi vorba despre persoanele care au torturat şi ucis familia liderului satului Motîjin.

Potrivit sursei citate, militarii armatei ruse au fost declaraţi suspecţi în lipsă, în temeiul art. 438 din Codul penal al Ucrainei - încălcarea legilor şi obiceiurilor războiului. De asemenea, SBU a ţinut să menţioneze că „aceşti opt criminali au fost cei care au ucis-o pe conducătoarea satului Motîjin Olga Suhenko, soţul şi fiul acesteia.

Sursa notează:

"Printre aceştia se numără cinci militari ai Federaţiei Ruse şi trei din Grupul Wagner (formaţiune armată neoficială denumită adesea în mass-media o companie militară privată rusă. Se presupune că din 2014 grupul operează pe teritoriul Ucrainei, iar apoi în Siria, n.r.)
Suspecţii sunt acuzaţi în total de 14 infracţiuni: uciderea civililor, bombardarea şi incendierea caselor, captivitate, tortură şi detenţie în subsol fără hrană şi apă, furt de bunuri.

SBU a constatat că în timpul ocupării temporare a regiunii Kiev, invadatorii au pătruns în apartamentul primarului satului Motîjin. Femeia şi rudele ei au fost duse într-o bază temporară. Familia i-a fost torturată în încercarea de a obţine informaţii despre locul unde se află Forţele Armate ale Ucrainei şi Forţele de Apărare Terro.

Călăii au abuzat brutal fiul în faţa mamei sale şi l-au împuşcat în picior. Apoi, după ce au văzut că nu au aflat informaţiile care îi interesau, l-au împuşcat în cap. Ulterior a fost torturat şi soţul acesteia. Întreaga familie a murit din cauza multiplelor răni.

Mai mult decât atât, ocupanţii ruşi au mai ucis o femeie din sat la ordinul comandantului de pluton al Armatei Generale a Brigăzii 37 de Puşti Motorizate ale Federaţia Ruse. Motivul împuşcăturii au fost hainele ei închise la culoare. Tatăl femeii împuşcate a fost luat prizonier de către soldaţi şi ţinut legat fără mâncare şi apă.

Totodată, 'eliberatorii' au reţinut şi doi voluntari care livrau ajutor umanitar locuitorilor din Motîjin. Ocupanţii i-au interogat şi torturat, apoi i-au dus într-o margine de pădure şi le-au ordonat să fugă, deschizând focul asupra lor. Unul dintre voluntari a murit în urma unei răni în cap, iar celălalt a fost grav rănit. Ocupanţii au confiscat maşini şi ajutor umanitar.

A fost documentată şi moartea a doi membri ai organizaţiei obşteşti „Patriot”. Anchetatorii au descoperit că cei doi au fost torturaţi, iar după moartea lor, rasiştii le-au împuşcat corpurile neînsufleţite.

A mai fost un caz în care soldaţii ruşi i-au legat mâinile unui civil şi l-au legat de un ATV, forţându-l să alerge timp îndelungat. Pe lângă audieri, ameninţări cu moartea şi bătăi, acesta a fost ţinut în groapa de canalizare timp de câteva zile.

În prezent, cei opt ocupanţi ruşi au fost informaţi în lipsă, de suspiciunea prevăzută de art. 438 din Codul penal al Ucrainei - încălcarea legilor şi obiceiurilor războiului. Astfel, cercetarea preliminară a Serviciului de Securitate al Ucrainei şi a Procuraturii în acest dosar penal este în derulare.”, se arată în mesajul SBU publicat pe canalul de Telegram.

Sursa citată a ţinut să puncteze că agenţiile ucrainene de aplicare a legii au identificat deja 45 de militari ruşi implicaţi în comiterea crimelor de război în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe