Opt pacienţi şi cinci angajaţi, confirmaţi pozitiv cu Covid-19 într-un centru pentru bolnavii de HIV

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Opt pacienţi şi cinci angajaţi ai centrului „Sf. Maria”, din Goleşti, judeţul Vrancea, au fost depistaţi ca infectaţi cu SARS- CoV-2. Descoperirea a fost făcută întâmplător, după ce una dintre rezidentele centrului a acuzat dureri în gât. Tânăra a fost testată, iar rezultatul testelor a fost pozitiv la Covid-19.

Ulterior, la testarea tuturor persoanelor din instituţia respectivă, 28 la număr - pacienţi şi personal la un loc-, un total de 13 teste au ieşit pozitive pentru infecţia cu noul coronavirus.

”Zilele trecute, o femeie din centru a avut ganglionii inflamaţi. A fost dusă la spital pentru consult, a fost testată şi pentru depistarea COVID-19 şi astfel s-a aflat că este infectată. În centrul de la Goleşti sunt 28 de persoane, 14 beneficiari şi 14 angajaţi, toţi au fost testaţi, iar 13 dintre ei au ieşit pozitiv. Unul dintre angajaţi a fost testat din nou şi a avut două rezultate negative”, a declarat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vrancea, citată de Mediafax.

Toate persoanele infectate care provin din centrul pentru bolnavi de HIV sunt asimptomatice. Ele au fost internate la spitalele din Adjud şi Focşani.