Orban cere abrogarea Ordonanţei Lăcomiei: "Rezultatul OUG 114 va fi catastrofal pentru sistemul energetic românesc"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Rezultatul Ordonanţei 114, act normativ adoptat pe repede înainte şi fără consultări de Guvern, va fi catastrofal pentru sistemul energetic românesc, a avertizat miercuri liderul PNL, Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă. Grav lovit va fi, de exemplu, Combinatul Energetic Oltenia.

"Aplicarea noii taxe pe cifră de afaceri afectează Complexul Energetic Oltenia, pentru că dacă nu s-ar fi aplicat această taxă, CEO şi-ar fi permis o majorare a salariilor cu aproximativ 20%, pentru angajaţii care sunt astăzi în grevă şi în felul acesta i-ar fi permis managementului acestei companii să evite apariţia unei situaţii de criză. Deci din nou criza este provocată de nişte reglementări stupide fără nicio fundamentare economică, care sunt făcute de oameni care nu au niciun fel de experienţă în niciunul dintre domeniile în care s-au introdus noile taxe, care nu au la bază niciun fel de studiu de impact şi care riscă să arunce în aer atât piaţa financiar-bancară, cât şi piaţa energetică, cât şi piaţa comunicaţiilor, cât şi să pună în pericol pensiile private ale contribuabililor români la Pilonul II de pensii", a declarat liderul PNL.

Orban a mai susţinut şi că starea stocurilor este extrem de proastă la CE Oltenia iar acest lucru se datorează în mare măsură tot Guvernului.

"Rezultatul Ordonanţei 114 va fi catastrofal pentru sistemul energetic românesc. Gândiţi-vă că, în cazul în care Combinatul Energetic Oltenia, termocentralele care funcţionează pe bază de cărbune, în cadrul Complexului Energetic Oltenia, îşi vor înceta activitatea şi starea stocurilor este extrem de proastă şi în mare măsură tot Guvernului i se datorează această stare de lucru pentru că nu au avut capacitatea de a asigura stocurile necesare la începutul iernii în conformitate cu prevederile legale. În cazul în care se opresc, există riscul de intrare în colaps, iar stocurile de cărbune, vă repet, ne mai ajung pentru câteva zile conform informaţiilor pe care le avem acolo...", a susţinut Orban.

În consecinţă, Orban a anunţat că liberalii cer abrogarea de urgenţă a Ordonanţei 114.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne