Orban cere ca ordonanţa privind amânarea ratelor la bănci să includă şi contractele de leasing

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban (Epoch Times Romania)

În Ordonanţa de Urgenţă privind amânarea ratelor la bănci pe o perioadă de până la 9 luni vor fi incluse şi contractele de leasing, a anunţat joi, în debutul şedinţei de guvern, premierul Ludovic Orban.

„Suntem pregătiţi cu ordonanţa. Vizează persoane fizice, persoane juridice PFA, întreprinderi individuale. Se suspendă ratele pe o perioadă de până la 9 luni”, a declarat în debutul şedinţei ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, citat de Digi24.ro

Premierul Ludovic Orban i-a cerut acestuia să includă în ordonanţa de urgenţă şi contractele de leasing, pentru a ajuta operatorii de transport.

„Insist să fie expres prevăzute contractele de leasing. Pentru că ştim că unul dintre sectoarele afectate este sectorul transporturilor”, i-a cerut Ludovic Orban ministrului Finanţelor, adăugând că Guvernul trebuie să aibă grijă de economie.

„Pe lângă obiectivul fundamental pe care îl avem pentru a limita la maximum răspândirea virusului, guvernul trebuie să aibă grijă de economie, de cei afectaţi direct, de cei afectaţi indirect datorită restrângerilor care au apărut în consumul cetăţenilor, dar trebuie să avem grijă să funcţioneze toate sistemele economice”, a precizat premierul

De partea sa, Florin Cîţu i-a sfătuit pe cei cu credite la bancă să fie cumpătaţi în cazul în care vor solicita amânarea ratelor şi să amâne iniţial pe o lună-două pentru a extinde ulterior dacă va fi cazul, pentru a nu avea probleme în viitor. De altfel, Florin Cîţu a precizat anterior şedinţei, într-o intervenţie la TVR, că amânarea plăţii nu înseamnă ştergerea datoriilor şi că ratele tot vor trebui plătite într-un final.