Orban: Dăncilă continuă cu obrăzniciile. Încalcă legea numind cel de-al 3-lea candidat la funcţia de comisar UE

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Viorica Dăncilă dă dovadă de o nouă obrăznicie şi nu înţelege exigenţele pe care le impune deţinerea unei funcţii în stat, a susţinut marţi premierul desemnat Ludovic Orban, după ce Dăncilă a decis să trimită la Bruxelles o nouă propunere de comisar european.

"Şi asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă. Să îţi permiţi să mai faci o propunere, o a treia propunere de comisar european, după ce prima nu a intrat în calificări, a doua care era, de fapt, parte din prima propunere, evident, nici măcar nu s-a luat în discuţie să mai facă şi a treia nominalizare. Este o obrăznicie şi o incapacitate de a înţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român", a declarat liderul PNL.

Orban a reamintit că decizia finală aparţine preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Sunt convins că preşedintele Comisiei Europene, desemnat şi votat de Parlamentul European, cunoaşte situaţia din România şi sunt convins că va lua decizii în funcţie de considerentele legate de situaţia politică din România", a precizat premierul desemnat.

"Este clar că doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să formuleze o propunere de Comisar european, care să reprezinte România. Atunci când era încă în funcţie şi nu era premierul unui Guvern demis, a formulat 2 propuneri, propunerile respective nu au intrat nici măcar în calificări. România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă, pentru că a formulat nişte propuneri cu grave probleme de integritate şi competenţă. Ca atare, din punctul meu de vedere, premierul demis prin moţiunea de cenzură nu mai are nicio calitate să trimită un candidat pentru funcţia de Comisar european, încălcând din nou legea, fără audierea în Parlament şi fără o consultare cu preşedintele României", a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă noul Guvern ar fi pregătit să vină cu alte propuneri, Orban a afirmat că, în cazul în care Guvernul va fi învestit în 4 noiembrie, acesta "va avea capacitatea să formuleze o propunere în termen util, astfel încât să fie audiat, să primească votul în Comisiile din Parlamentul European şi să fie votat în Plen, odată cu întreaga Comisie".

Remarcile lui Orban vin în contextul în care Viorica Dăncilă a confirmat, marţi, că va trimite o scrisoare la Bruxelles cu o nouă nominalizare din partea PSD, a treia la număr, respectiv fostul ministru Victor Negrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne