Orban, după ce USR-PLUS l-a propus premier pe Cioloş: Cine câştigă alegerile desemnează prim-ministrul

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Şeful PNL, Ludovic Orban, a reacţionat, sâmbătă, după ce purtătorul de cuvânt al USR-PLUS a afirmat că Dacian Cioloş ar fi mai potrivit decât el ca premier, în cazul în care USR va intra la guvernare alături de liberali. Astfel, Orban a precizat că prim-ministrul este desemnat de partidul care câştigă alegerile, subliniind, în acest sens, recentele victorii electorale ale liberalilor.

„Premierul este desemnat de partidul care câştigă alegerile. Ăsta este răspunsul pe care vi-l dau. Obiectivul PNL este acela de a câştiga alegerile. Am câştigat alegerile pentru Parlamentul European, alegerile prezidenţiale şi alegerile locale. Chiar dacă guvernăm poate în cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, poate chiar şi mai mulţi ani, am arătat că suntem serioşi, că suntem responsabili, că de fiecare dată căutăm cele mai bune soluţii şi implementăm decizii care să aibă efecte benefice, în condiţiile date, asupra evoluţiei societăţii româneşti.

În ceea ce priveşte strategia politică a PNL la această campanie, e aceeaşi care a fost şi în campaniile anterioare. Adversarul nostru politic este PSD. Am avertizat încă dinainte de alegerile locale că PSD continuă să reprezinte un pericol grav pentru România. La fel spun şi la parlamentare: PSD nu este un partid care să fie înfrânt înainte de bătălie. Concentrarea noastră este pe lupta împotriva PSD. Orice altă formaţiune care vrea să lupte împotriva PSD şi vrea să participe la această bătălie care să asigure cu adevărat un succes pentru România cred că trebuie să îşi consume energia pentru această bătălie”, a explicat liderul PNL.

Remarcile lui Ludovic Orban vin în condiţiile în care, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, a susţinut, vineri, la Digi 24, că Dacian Cioloş ar fi mai bun decât Ludovic Orban ca premier, în cazul în care USR va intra la guvernare alături de liberali.

„USR va intra la guvernare şi va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR-PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar. Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a minţit miercuri dimineaţă, când a spus nişte lucruri total neadevărate, ştia că sunt neadevărate. Înţeleg bătălia politică, înţeleg meciul de campanie, înţeleg de ce toată lumea atacă. Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toţii. Dacian Cioloş este, prin protocolul nostru vechi de alianţă USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portofoliu”, a afirmat Moşteanu. Detalii aici.