Orban: Îl sfătuiesc pe Cîţu să nu utilizeze resursele Guvernului în scopuri care nu au legătură cu obiectivele guvernării

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Facebook / ludovicorban.ro)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat, miercuri, la conferinţa de alegeri a PNL Braşov, un atac împotriva contracandidatului său în cursa pentru şefia PNL, Florin Cîţu, căruia i-a transmis că ar fi mai indicat să se concentreze asupra guvernării şi să nu folosească resursele Guvernului “în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea şi cu obiectivele guvernării”.

“Sigur, este bine să clamăm buna guvernare, trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare - şi eu spun la fel. Guvernul, miniştrii şi premierul trebuie să se concentreze pe a asigura buna guvernare în această perioadă, trebuie să pună în prim plan guvernarea şi mai puţin campania electorală, pentru că dacă guvernarea este bună înseamnă că şi premierul are o şansă mai bună de a fi ales preşedinte al PNL. Din cauza aceasta îl sfătuiesc să se concentreze pe guvernare şi mai ales să utilizeze toate resursele Guvernului pentru buna guvernare, să nu cumva să le utilizeze în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea şi cu obiectivele guvernării”, a precizat Orban.

Remarcile lui Ludovic Orban vin în contextul în care, recent, în presă a apărut un document cu antetul Guvernului, adresat activului de partid. Documentul conţinea o strategie de imagine pentru promovarea lui Florin Cîţu în competiţia pentru conducerea PNL. În cadrul lui erau şi indicaţii pentru membrii de partid cărora li se cereau informaţii compromiţătoare despre Ludovic Orban pentru a fi scurse în presă. De asemenea, susţinătorilor lui Cîţu li s-a cerut să găsească modalităţi pentru a ilustra diferenţele de “clasă” dintre “team Orban” şi “echipa câştigătoare” sau relaţia de încredere dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premier.

Premierul Cîţu a refuzat până acum să discute despre ce conţine documentul sau să îi confirme autenticitatea. În schimb, a afirmat că, în calitate de şef al Guvernului, nu poate face comentarii decât pe documente oficiale. Detalii aici.