Orban intră în "clubul" liderilor europeni care nu au respectat regulile impuse pe timp de pandemie

(Facebook)

Premierul Ludovic Orban se alătură unui număr de înalt oficiali din Europa care au încălcat regulile şi restricţiile pe timp de pandemie impuse pentru a limita răspândirea cazurilor de infecţie cu coronavirusul “Wuhan” şi pe care ei înşişi le-au promovat.

Agenţia de presă Mediafax a întocmit o listă cu figuri importante care în public s-au comportat ca la carte, în timp ce în privat şi-au permis să calce strâmb:

Ludovic Orban, premierul României, a fost fotografiat pe 25 mai, în biroul său de la Palatul Victoria, în timpul unei petreceri organizate cu ocazia zilei sale de naştere, în timp ce niciunul dintre miniştrii şi membrii PNL participanţi nu purtau mască de protecţie. Mai mult, Orban şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, sunt văzuţi fumând în încăpere.

Oficialii prezenţi la respectiva petrecere au atras asupra lor critici intense în mass media şi în spaţiul public şi politic, şi, de asemenea, s-au ales cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei pentru nepurtarea măştii sau purtarea ei într-o manieră necorespunzătoare şi pentru fumat într-un spaţiu public închis.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, s-a plimbat fără mască prin mijlocul unei mulţimi dintr-un sat din apropierea graniţei cu Germania.

Leo Varadkar, prim-ministru irlandez, a fost surprins în imagini la un picnic alături de partenerul său şi de alţi doi prieteni, fără cămăşi pe ei într-un parc. Un purtător de cuvânt a insistat că au respectat pe deplin liniile directoare COVID-19, după ce unii l-au criticat că ar fi dat un exemplu neplăcut în timpul izolării.

Alexander Van der Bellen, preşedintele Austriei, şi soţia sa au fost prinşi de poliţie încălcând regulile de izolare şi rămânând prea târziu la un restaurant.

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, şi mai mulţi oficiali ai partidului din care face parte s-au întrunit pentru a comemora moartea fostului preşedinte Lech Kaczynski. Niciunul dintre ei nu au purtat mască şi nu au respectat regulile de distanţare socială.

Pablo Iglesias, vicepremier al Spaniei, a fost criticat de presă după ce în martie nu a respectat recomandările de izolare, făcându-şi apariţia la şedinţele de guvern, deşi intrase în contact cu un coleg de partid testat pozitiv cu COVID-19.

David Clark, ministrul sănătăţii din Noua Zeelendă, nu a respectat regulile de izolare, ducându-şi familia la plajă. De asemenea, camioneta sa a fost văzută la un traseu montan de biciclişti. După ce a fost prins şi-a prezentat demisia care, însă, nu i-a fost acceptată.

Neil Ferguson, consilier guvernamental britanic, şi-a invitat amanta să traverseze Londra şi să-l viziteze. În ciuda faptului că ambii amanţi sunt căsătoriţi, acest lucru nu i-a împiedicat să se vadă.

Neil Ferguson este epidemiolog şi profesor în cadrul Imperial College Londra şi este cunoscut pentru faptul că l-a convins pe premierul Boris Johnson să ordone autoizolarea în masă pentru a proteja populaţia de răspândirea virusului letal. El a demisionat din poziţia ocupată în cadrul Grupului Consultativ Ştiinţific pentru Situaţii de Urgenţă al guvernului pentru că a încălcat restricţiile din cauza vizitelor amantei.

Christian Lindner, liderul partidului liberal FDP din Germania, nu a respectat regulile de distanţare fiind prins îmbrăţişând un prieten la un restaurant.

Catherine Calderwood, consilier medical al guvernului scoţian, a fost fotografiată în timp ce se afla la cea de-a doua casă a familiei sale, situată la o oră distanţă de reşedinţa principală din Edinburgh. Ulterior, Calderwood şi-a recunoscut vina şi a demisionat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne