Orban, mesaj către Fritz: PNL va face majorităţi cu USR-PLUS. Guvernul va susţine proiectele din Timiş

(Facebook)

Premierul Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că PNL va forma majorităţile de guvernare locală cu USR-PLUS atât la nivelul judeţului Timiş cât şi la nivelul municipiului. În plus, premierul l-a asigurat pe primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, că toate proiectele judeţului şi municipiului vor fi duse la bun sfârşit şi vor fi sprijinite de la nivel guvernamental.

„Ca premier al României, garantez, nu numai prin prezenţa mea la această ceremonie, ci prin activitatea mea de până acum şi de acum încolo, susţinere din partea Guvernului pentru toate proiectele importante pentru judeţul Timiş şi pentru Timişoara. […] Atât la nivelul judeţului Timiş cât şi la nivelul municipiului Timişoara, PNL va forma majorităţile de guvernare locală cu USR-PLUS. Să fim clari, limpezi. Sigur, la baza acestei colaborări trebuie să stea fundamente solide, principii de funcţionare a acestor majorităţi, un respect reciproc care să fie manifestat printr-o non-agresiune între cele două părţi şi, de asemenea, să fie obiectivele pe care le urmărim în guvernarea locală comună”, a susţinut Orban, prezent la ceremonia de investire a preşedintelui ales al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

De asemenea, Orban a subliniat că, în ceea ce priveşte strategia politică a PNL la campania parlamentară, aceasta este identică cu strategia folosită în campaniile anterioare: lupta împotriva social-democraţilor.

“Adversarul nostru politic este PSD. Am avertizat încă dinainte de alegerile locale că PSD continuă să reprezinte un pericol grav pentru România. La fel spun şi la parlamentare: PSD nu este un partid care să fie înfrânt înainte de bătălie. Concentrarea noastră este pe lupta împotriva PSD. Orice altă formaţiune care vrea să lupte împotriva PSD şi vrea să participe la această bătălie care să asigure cu adevărat un succes pentru România cred că trebuie să îşi consume energia pentru această bătălie”, a explicat liderul PNL.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că obiectivul guvernului său este acela de a creşte salariile şi pensiile românilor, dar cu condiţia ca acea creştere să aibă loc pe “baze reale”, pe baza creşterii şi dezvoltării economice a României, adăugând că orice creştere care nu poate fi susţinută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creştere care până la urmă face rău.

„Guvernul pe care-l conduc respectă autorităţile locale alese, care cunosc cel mai bine nevoile concrete ale comunităţilor locale, care sunt cel mai aproape de cetăţean. Pentru noi subsidiaritatea, autonomia locală, descentralizarea, nu sunt vorbe în vânt ci sunt reguli după care încercăm să funcţionăm. […] Conlucrarea dintre primari, preşedinţi de consilii judeţene şi Guvern este fundamentală pentru perioada care va veni. În ceea ce ne priveşte, încercăm să simplificăm, încercăm să digitalizăm, încercăm să creştem viteza de adoptare a proiectelor şi de implementare a acestor proiecte, atât la nivel local cât şi naţional. De asemenea, pot să vă garantez că, aşa cum am arătat şi când eram ministrul Transporturilor şi de aproape un an de zile de când sunt premier, toate proiectele importante pe care le gestionează Guvernul pentru Timişoara şi judeţul Timiş vor fi duse la bun sfârşit şi vor fi sprijinite de la nivel guvernamental”, a mai afirmat liderul PNL.

Remarcile premierului vin contextul în care oficializarea parteneriatului dintre PNL şi USR-PLUS pentru municipiul Timişoara şi judeţul Timiş întâmpină unele obstacole.

Astfel, primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, s-a declarat, vineri, “mâhnit” de spectacolul politic la care sunt martori timişorenii în condiţiile creşterii continue a numărului de infectări zilnice. Mai exact, edilul l-a criticat pe liberalul Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că, deşi a semnat protocolul cu USR-PLUS, în acord nu se precizează împărţirea funcţiilor pentru Consiliile Local şi Judeţean, aşa cum ceruse el.

La rândul său, Alin Nica, care deţine şi funcţia de preşedinte interimar al PNL Timiş, a declarat că îi aşteaptă pe partenerii politici din USR-PLUS să semneze protocolul de susţinere administrativă a proiectelor pentru comunitate, după ce, joi, negocierile au intrat în impas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne