Orban: Nu poţi afecta fibra şi cultura PNL cu lucruri precum cântarea lui Băsescu sau a lui Udrea

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Facebook / ludovicorban.ro)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la conferinţa de alegeri a PNL Braşov, că lupta sa pentru şefia partidului nu este dusă în scop personal, ci pentru “principiile şi valorile originare ale PNL”, adăugând că nu se va lăsa intimidat să renunţe. În plus, Orban a transmis că “fibra” partidului nu poate fi afectată cu tot felul de instrumente, precum “cântarea lui Băsescu sau cântarea lui Udrea”.

“Pentru mine bătălia pentru funcţia de preşedinte al PNL nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menţine PNL aşa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care îşi iubesc ţara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă.

Aşa trebuie să rămână Partidul Naţional Liberal. Nu poţi să afectezi fibra, cultura PNL cu tot felul de instrumente care nu au legătură cu democraţia, care nu au nicio legătură cu respectul faţă de individ şi de drepturile sale cu tot felul de tipuri, de cântări care s-au mai practicat şi prin alte părţi... Îmi aduc aminte de cântarea lui Băsescu sau cântarea lui Udrea la Conferinţa municipală”, a precizat Orban.

De asemenea, preşedintele PNL a afirmat că există multe persoane care îşi “imaginează” că îl pot determina să renunţe la cursa pentru şefia partidului, dar se înşeală:

“Sunt mulţi care nu mă cunosc foarte bine şi care îşi imaginează că pot să mă impresioneze, să mă intimideze sau să mă determine să mă las bătut sau să mă determine să renunţ. Le spun multora din aceşti colegi că nu mă cunosc deloc, niciodată nu voi renunţa la lucrurile în care cred. Niciodată nu voi accepta să îmi fie calcată în picioare demnitatea”.