Orban: Pentru a ucide pensiile private au apelat la interlopi şi la asasini profesionişti - Vâlcov şi Teodorovici

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat din nou Guvernului Dăncilă, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, să abroge de urgenţă "Ordonanţa Lăcomiei".

"În cadrul mecanismului din semestrul european, Comisia Europeană elaborează un raport anual privitor la economia fiecărei ţări din Uniunea Europeană. M-aş fi aşteptat din partea Guvernului să facă public draftul de raport pe care l-a primit şi la care trebuie să formuleze observaţii, evident că acest lucru nu s-a întâmplat şi evident că toate observaţiile critice care sunt cuprinse în acest raport privind România, privind măsurile guvernamentale, în special în domeniul economic, au fost trecute sub tăcere. Noi am obţinut acest draft de raport care are o parte consistentă privitoare la măsurile aberante cuprinse în OUG 114. Experţii europeni critică în termeni extrem de duri prevederile OUG 114 adoptată fără dezbatere publică, fără niciun avertisment la finalul anului trecut", a declarat Orban.

Potrivit liderului PNL, experţii europeni atrag atenţia că investiţiile private ar putea fi reduse, pentru că nerealizarea proiecţiilor bugetare iniţiale ale Guvernului în 2018 ar putea duce la noi taxe şi impozite în acest an, iar absenţa unui buget pentru 2019 provoacă şi mai multă incertitudine şi stabilitate, adică exact ceea ce se întâmplă astăzi în România.

"În privinţa măsurilor care se referă la Pilonul 2 de pensii, raportul face următoarele observaţii pe care le citez: Modificările aduse Pilonului 2 de pensii fac impredictibile funcţionarea fondurilor private de pensii, le vor afecta negativ rezultatele financiare şi, atenţie, vor creşte riscul ieşirii administratorilor privaţi de pe piaţă. Aş vrea să dau un mesaj către cei 7 milioane de români care sunt contribuabili la Pilonul 2 de pensii. PSD-ALDE au premeditat crima împotriva Pilonului 2 de pensii, distrugerea sau naţionalizarea Pilonului 2 de pensii încă dinainte de a ajunge la putere. Nu le-a ieşit până astăzi pentru că, pentru a ucide Pilonul 2 de pensii au apelat la interlopi din Craiova, din Alexandria şi au simţit nevoia să angajeze asasini profesionişti, în persoana lui Vâlcov şi Orlando Teodorovici", a continuat Orban.

În opinia şefului PNL, menţinerea prevederilor din OUG 114 vor duce la dispariţia Pilonului 2 de pensii.

"Chiar dacă nicio firmă privată nu declară lucrul acesta, este evident pentru orice om care cunoaşte cât de cât mecanismul funcţionării acestor societăţi de administrare că, practic, nicio companie nu va mai avea interes să rămână pe piaţa românească, să administreze fondurile de pensii. Capitalul social obligatoriu care este cerut prin intermediul OUG 114 este de unsprezece ori mai mare decât capitalul subscris astăzi. Practic, până astăzi, investiţiile iniţiale făcute de administratorii fondurilor de pensii încă nu au fost recuperate integral. Cu apariţia obligaţiei de creşterea a capitalului social în funcţie de mărimea activelor, practic, recuperarea activelor necesare se va face în funcţie de administratorul privat în perioade de timp între 35 şi 50 de ani", a punctat Orban.

Preşedintele PNL a subliniat că nimeni nu investeşte într-o afacere în care recuperarea investiţiei se realizează în 50 de ani.

"Ca atare, din punctul nostru de vedere, este foarte clar că obiectivul real al modificărilor din OUG 114 este alungarea firmelor specializate în administrarea fondurilor private. Banii contribuabililor, care reprezintă aproape 11 miliarde de euro, vor ajunge pe mâna unor infractori, a unor hoţi profesionişti cum sunt Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi alţii, care vor ajunge, practic, în situaţia de a administra aceşti bani pe care vor să-i prăduiască în tot felul de proiecte fără nici un fel de fundamentare economică. Prevederile din OUG 114 privitoare la Pilonul 2 de pensii vor lăsa toţi cetăţenii români activi astăzi, care contribuie la Pilonul 2 de pensii, vor fi lăsaţi fără dreptul la o pensie suplimentară decentă care să fie rezultatul contribuţiilor pe care l-au făcut în toată perioada activă a vieţii şi îi vor condamna la sărăcie atunci când vor ajunge la vârsta de pensionare", a menţionat Orban.

În ceea ce priveşte prevederile din OUG referitoare la sistemul financiar-bancar, respectiv supra taxa pe activele bancare, liderul PNL a arătat că experţii Comisiei Europene apreciază că aceste noi taxe vor avea un impact negativ major, vor afecta stabilitatea sistemului bancar şi vor duce la o reducere a activităţii de creditare în întreaga economie.

"Mai precis, băncile vor fi puse în imposibilitatea de a susţine procesul de finanţare a companiilor, procesul de finanţare a cetăţenilor români, în special în achiziţionarea bunurilor de folosinţă îndelungată. Toate acestea vor duce la o stagnare economică, la o reducere a perspectivelor de creştere economică care deja este prezentă în economia românească şi toate analizele privitoare la evoluţiile viitoare ale economiei româneşti prevestesc acest lucru, o reducere a creşterii economice, dacă nu chiar o încetare a creşterii economice la care vor contribui. De asemenea, în domeniul energiei, experţii Comisiei Europene consideră că suprataxarea companiilor din sectorul energetic şi din comunicaţii va duce la reducerea investiţiilor din aceste sectoare şi la amânarea investiţiilor în producţia de gaze de la Marea Neagră", a punctat Orban.

PNL revine cu un mesaj categoric către Guvern: Abrogaţi OUG 114!

"Treziţi-vă în ceasul al doisprezecelea şi renunţaţi la aceste taxe aberante, la aceste taxe absurde care nu fac altceva decât să distrugă cele mai importante sectoare ale economiei româneşti şi care riscă să ducă la dispariţia creşterii economice în economia românească şi la reducerea oricărei perspective de creştere a veniturilor pentru cetăţenii români. În cazul în care Guvernul nu va accepta abrogarea acestei Ordonanţe, imediat după adoptarea bugetului, PNL va solicita procedură de urgenţă pentru respingerea în Parlament a prevederii OUG 114. De asemenea, aşa cum am anunţat, deşi după acest raport îmi dau seama că materialul nostru informativ adresat Comisiei Europene, pe care îl pregătim pentru săptămâna viitoare, aproape îşi pierde rostul pentru că din analiza făcută de experţii Comisiei Europene se vede foarte clar că există deja o evaluare făcută privind impactul extrem de negativ al acestor măsuri pentru economia românească.

Închei prin a manifesta o nedumerire. Eu nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat cu Tăriceanu care era premier al Partidului Naţional Liberal, atunci când a fost adoptată legea care a reformat sistemul de pensii prin care s-a introdus, practic, Pilonul 2 şi Pilonul 3 de pensie, ca formă de asigurare a unei pensii suplimentare, pensiei obţinute din sistemul public absolut necesară pentru a putea permite populaţiei active de astăzi să beneficieze de o pensie decentă atunci când vor ajunge la vârsta de pensie.

Eu nu pot să cred că a putut să îşi piardă minţile într-un asemenea hal, încât să ajungă să lupte împotriva unui proiect pe care practic l-a iniţiat în perioada în care a guvernat. De asemenea, nu pot să cred că UDMR care era membru al Guvernului, atunci când a fost iniţiată reforma pensiilor în guvernarea 2005-2008, ar putea să sprijine asemenea aberaţii care ar putea să ducă la distrugerea Pilonului 2 de pensii şi care să lase milioane de români fără perspectiva unei pensii decente şi care să fie puşi în faţa unui pericol, ca banii lor să ajungă pe mâna unor tâlhari care să-i risipească în proiecte care nu vor duce la nimic bun."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne