Orban, supărat pe vocile din USR care acuză ADU pentru rezultatele slabe de la alegerile din 9 iunie: Urât comportament

Ludovic Orban (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
20.06.2024

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a criticat, joi, acele voci din USR care au acuzat că alianţa cu Forţa Dreptei şi cu PMP ar fi motivul pentru care USR a obţinut rezultate atât de slabe la alegerile din 9 iunie.

“Urât comportament să dai vina pe parteneri atunci când lucrurile nu ies aşa cum te aştepţi. Eu nu voi face aşa ceva. Vreau doar să le mulţumesc celor care s-au implicat şi au pus osul la treabă în campanie, indiferent din ce partid al alianţei au făcut parte. Le mulţumesc celor care au votat alianţa.

Noi, cei din Forţa Dreptei, am făcut tot ce a fost posibil pentru a convinge cât mai mulţi români să aibă încredere şi să voteze cu singura alternativă decentă la coaliţia toxică care pune în pericol democraţia din România. Suntem în continuare mobilizaţi pentru a reuşi o schimbare în bine în România, indiferent care va fi formula în care ne vom prezenta în alegeri”, a precizat Orban pe pagina sa de Facebook.

Remarcile lui Orban vin în contextul în care Elena Lasconi, primăriţa municipiului Câmpulung şi candidata la şefia USR, a declarat, la RFI, că Alianţa Dreapta Unită a fost un eşec.

“Eu nu cred că noi mai putem să defilăm cu domnul Orban, cu domnul Tomac, dar pe de altă parte, cred că există, adică ştiu că există şi am şi vorbit deja, mulţi oameni buni şi în Forţa Dreptei şi în PMP”.

În opinia primăriţei, ”există mulţi oameni buni şi în REPER, dar noi nu mai avem cum să batem palma cu domnul Cioloş, adică domnul Cioloş, dacă face un pas în spate, e foarte posibil ca noi să putem colabora cu foşti colegi care sunt acum în REPER”.

La rândul său, deputatul USR Iulian Bulai a ţinut să îşi exprime public “bucuria” că Elena Lasconi a propus ruperea alianţei cu PMP şi Forţa Dreptei (FD).

Bulai a mai susţinut, într-o postare pe Facebook, că şi-a avertizat colegii cu privire la rezultatele din alegeri în contextul unei alianţe.

“ADU a însemnat o decizie greşită din multe motive. Analizăm alegerile locale. În primul rând pentru că, din punct de vedere al pragului electoral, s-a ridicat pragul de la 5% la 8%. În 2020, la Neamţ am pierdut poziţii de consilieri locali pentru că am avut peste tot prag de 7%, nu de 5%. În primăvara aceasta am propus colegilor de la USR să nu mai mergem cu alianţe nicăieri, decât acolo unde acest lucru nu se putea negocia: CJ şi municipiile reşedinţă de judeţ, plus câteva UAT-uri. Nu multe. Am avut dreptate. ADU a ratat la mustaţă intrarea în CJ Neamţ: o mare pierdere”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor