Orcile au atacat un iaht polonez timp de 45 de minute, scufundându-l în largul coastelor Marocului

Balene ucigaşe (denumirea ştiinţifică Orcinus orca)
Balene ucigaşe (denumirea ştiinţifică Orcinus orca) (Credit foto: Whale Watch Western Australia)

Orcile au mers şi au făcut-o din nou, demonstrând că ele continuă să dispreţuiască bărcile din motive pe care oamenii de ştiinţă încă nu le pot înţelege, potrivit Insider.

De luni de zile, orcile, cunoscute şi sub numele de balene ucigaşe, au atacat bărci - în special, se pare, iahturi - în largul coastelor Spaniei şi Marocului, trimiţând mai multe pe fundul mării.

O companie poloneză de turism, Morskie Mile, a declarat că exact acest lucru s-a întâmplat cu iahtul său pe 31 octombrie. Într-o postare pe Facebook, compania a spus că nava sa, "Grazzie Mamma II", se afla în Strâmtoarea Gibraltar când a fost ţinta unui grup de orci. Animalele, care pot ajunge să aibă până la 30 de metri lungime, au atacat aripioara de cârmă a vasului "timp de 45 de minute, provocând daune majore", se arată în postare.

"Echipajul este în siguranţă", a adăugat compania, dar vasul în sine s-a scufundat la intrarea în Tanger-Med, un port marocan.

Oamenii de ştiinţă au oferit mai multe explicaţii posibile pentru acest comportament, inclusiv faptul că orcile reacţionează la traume din trecut, sau pur şi simplu se distrează puţin. Oricare ar fi cauza, acest lucru se întâmplă de ani de zile. Cercetătorii au documentat sute de atacuri începând cu anul 2020, dar majoritatea au fost "lovituri", nu atacuri în toată regula.

Morskie Mile nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, dar în postarea sa, compania a spus că este recunoscătoare pentru toate amintirile, cel puţin înainte de întâlnirea cu orcile.

"Am navigat pe acest iaht în jurul celor mai frumoase locuri din Europa şi arhipelagurile din Atlantic. Dragostea pentru mare învinge întotdeauna", a spus compania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură