Ordonanţa privind creşterea alocaţiilor, publicată în Monitorul Oficial. Cât vor primi copiii

Copii la grădiniţă
Copii la grădiniţă (facebook.com)

Ordonanţa de urgenţă privind creşterea alocaţiilor pentru copii a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial. Prin urmare, alocaţiile vor creşte cu 20% începând cu luna septembrie, ulterior urmând să fie implementate şi majorări, dar etapizat, relatează Digi 24.

Potrivit ordonanţei, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în toamnă 185 de lei, iar copiii cu vârste de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi suma de 369 de lei.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a susţinut, vineri seara, la finalul şedinţei de Guvern, că alocaţiile vor fi dublate până în anul 2022, în timp ce pensiile urmează să fie crescute la 1 septembrie cu procentul pe care îl cere legea, însă eşalonat.

Totodată, potrivit ordonanţei de urgenţă, până la finalul lui 2022, alocaţiile vor ajunge, în etape, la următorul nivel:

- 600 lei pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap

- 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani