Organizarea parţialelor. Alina Gorghiu îi scrie "noului" Ponta să nu mai ascundă urnele de vot

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.02.2015

Dacă premierul Victor Ponta nu va decide săptămâna aceasta să organizeze alegeri parţiale, refuzând astfel să respectele legile şi Constituţia, atunci liberalii se vor adresa instanţei de judecată, i-a transmis marţi, în cadrul unei scrisori deschise, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, şefului PSD.

"Domnule Prim-ministru, Victor Ponta, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, aţi găsit de cuviinţă să daţi o Ordonanţă de urgenţă prin care legalizaţi temporar traseismul politic. V-aţi asigurat, cu forţa, un supliment de peste 400 de primari şi tot aţi pierdut alegerile. Curtea Constituţională a caracterizat această acţiune politică ca fiind una direcţionată împotriva statului de drept şi o deturnare a voinţei electoratului.

În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, aţi umilit sute de mii de români, din afara României, cu acelaşi rezultat: aţi pierdut alegerile. Acum, încălcaţi legea în cazul alegerilor parţiale şi blocaţi dreptul la vot al celor din ţară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanţi aleşi în fruntea comunităţilor în care trăiesc", îşi începe scrisoarea Alina Gorghiu.

Şefa PNL susţine că premierului îi este teamă, ca şi anul trecut, că va pierde alegerile, însă îi aminteşte acestuia că tocmai această teamă i-a făcut pe români să înţeleagă până unde poate merge pentru a rămâne la putere. În opinia acesteia, Victor Ponta este în stare să încalce Constituţia, legile României şi drepturile cetăţeneşti pentru a-şi atinge obiectivele politice personale, motiv pentru care va pierde în continuare.

"Am epuizat toate etapele politice pentru a vă determina să intraţi în legalitate şi să organizaţi alegerile parţiale. Am încercat să vă convingem că nu totul se învârte în jurul dumneavoastră, că două milioane de români au de suferit în plan local, acolo unde nu mai există autoritate, organizare şi voinţă politică de rezolvare a problemelor specifice", a precizat Alina Gorghiu.

De altfel, şefa PNL se declară convinsă că în situaţia în care, spre exemplu, Bucureştiul ar fi rămas fără primar, Ponta nu şi-ar fi permis să lase Capitala României un an sau aproape doi ani fără conducere, pentru că noii săi consilieri de imagine, "cei care acum îl construiesc pe noul Victor Ponta", l-ar fi convins că "nu dă bine".

"Aş prefera să nu ajungem în situaţia de a acţiona în justiţie pentru a pune legea pe masa Guvernului. Aş prefera să reveniţi în legalitate, aşa cum vă solicităm de la începutul anului, să nu mai pierdem timpul cetăţenilor. Înainte de a apela la justiţie, fac o ultimă încercare de a vă convinge să respectaţi legile şi Constituţia. Aveţi ocazia, mâine, în cadrul şedinţei de Guvern, să faceţi ce trebuie ca Prim-ministru", mai scrie Alina Gorghiu în scrisoarea deschisă.

În caz contrar, liberalii ameninţă că imediat ce vor avea toate răspunsurile necesare de la autorităţile publice, vor ataca în contencios administrativ refuzul Guvernului de a organiza alegerile parţiale, acolo unde funcţiile publice au devenit vacante.

"Nu aşteptaţi iar să fiţi obligat pentru a vă îndeplini atribuţiile. Vă temeţi de rezultatul alegerilor, dar mai bine pierdeţi curajos (aşa cum se poate întâmpla şi în cazul nostru) decât să ascundeţi, ruşinos, urnele de vot. Domnule Victor Ponta, puteţi încerca să faceţi şi ceea ce e bine, nu doar ceea ce dă bine. Măcar acum, când chiar nu mai aveţi ce să pierdeţi. Organizaţi alegerile parţiale, lăsaţi oameni să voteze", a concluzionat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor