Organizaţiile pensionarilor, interesate de administrarea patrimoniului fostei UGSR

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România solicită ca organizaţiile naţionale ale pensionarilor să participe la împărţirea beneficiilor şi să facă parte din comitetul de administrare a patrimoniului fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din România (UGSR).

Potrivit purtătorului de cuvânt al FNSPR, Viorel Copil, acest patrimoniu este imens şi are "o valoare extraordinară", fiind creat prin cotizaţiile de sindicat plătite de peste opt milioane de salariaţi începând din 1944 şi până în 1989, dar şi de cei actuali.

Patrimoniul fostei UGSR este administrat în prezent, conform unei înţelegeri, de cinci centrale sindicale, prin intermediul societăţii Sind România, iar beneficiile sunt împărţite doar între aceste sindicate, a subliniat Viorel Copil.

Recent, a fost chiar elaborat un proiect de lege pentru împărţirea acestui patrimoniu între centralele sindicale.

"Am cerut să participăm şi noi la această administrare şi la împărţirea beneficiilor, pentru că orice bun aparţine celui care l-a făcut sau l-a finanţat. Patrimoniul sindical a fost creat doar din cotizaţiile de sindicat plătite de peste opt milioane de salariaţi care au muncit între "44 şi "89, care acum sunt pensionari, dar şi de cei de astăzi. Vrem să participe şi organizaţiile de pensionari, pentru pensionari, la împărţirea beneficiilor şi să facă parte din comitetul de administrare", a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al FNSPR.

El a subliniat că, deocamdată, pensionarii nu au găsit "nicio înţelegere", deşi Dan Voiculescu a promis că îi va sprijini, însă, ulterior, "a dat înapoi, probabil că a vorbit cu cineva" şi nu mai susţine această problemă.