Ovidiu Raeţchi: Primăria lui Oprescu şi-a bătut joc de 90 de milioane de lei din banii bucureştenilor

Dacă adunăm sumele de bani risipite şi prejudiciate de primăria Capitalei pe anul 2014, potrivit raportului realizat de Curtea de Conturi, vom constata că Sorin Oprescu şi-a bătut joc de fabuloasa sumă de 90 de milioane de lei din banii bucureştenilor, a atras atenţia deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

"Cumva, Oprescu a găsit numeroase posibilităţi de a batjocori banul public: fie că este vorba despre plătirea lansării lui Victor Ponta în cursa prezidenţială de pe Arena Naţională din taxele bucureştenilor, infochioşcuri cumpărate degeaba şi care stau prin depozite, costuri suplimentare uriaşe nejustificate pentru Arena Naţională în valoare de peste 5 milioane de lei sau la pasajul subteran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, sau plăţi semnificative către case de avocatură deşi Primăria are o Direcţie Juridică cu peste 60 de angajaţi", a declarat Ovidiu Raeţchi.

Potrivit deputatului PNL, acestea sunt doar câteva dintre neregulile constatate de Curtea de Conturi, la care se adaugă prejudiciile la diverse instituţii de interes local finanţate din bugetul local, pierderile de bani europeni pentru diferite proiecte importante care acum trebuie suportate, pentru a fi finalizate, din bugetul local, precum şi alte nereguli care fac obiectul unor anchete penale în care Oprescu este protagonist.

"Cu toate acestea, îmi este teamă că raportul Curţii de Conturi este doar vârful icebergului. De altfel, fiecare dintre proiectele prejudiciate de Oprescu ar putea face obiectul unor anchete realizate de instituţiile abilitate. Banii aruncaţi pe geam în mod intenţionat sau din cauza incompetenţei de primăria lui Oprescu puteau fi utilizaţi fie pentru finalizarea şi demararea unor proiecte de infrastructură rutieră sau reabilitarea şi consolidarea unor imobile", a subliniat Raeţchi.

De exemplu, suma de 90 de milioane lei putea fi folosită, în opinia liberalului, pentru ca şcolile din Bucureşti să obţină avizele ISU necesare pentru funcţionare sau ar fi putut fi utilizată de Metrorex şi Ministerul Transporturilor pentru demararea studiului de fezabilitate necesar la construcţia unei magistrale pentru zonele Rahova-Ferentari.