(P) 5 trăsături care definesc mobila din lemn masiv în prezent

"Mobila din lemn masiv nu are moarte", spune o vorbă veche. Într-adevăr, acest tip de mobilier a trecut cu succes testul timpului – nu doar ca rezistenţă şi durabilitate, ci şi ca reinventare.
albertacasa.ro
albertacasa.ro (.)

Astfel, în prezent, datorită evoluţiei surprinzătoare a procesului de fabricare, ne putem bucura de mobilă din lemn masiv în diferite forme, stiluri şi culori: noptiere, paturi, vitrine, mese, biblioteci etc. Spre exemplu, una dintre noile tendinţe în domeniu o reprezintă stilul scandinav, caracterizat printr-un design simplu, cu linii drepte şi forme geometrizate, în nuanţe deschise, precum alb sau bej (lemn natur). Acest lucru este cu adevărat uimitor, comparativ cu vechea mobilă din lemn masiv cu care eram obişnuiţi până acum, de culoare maro închis şi cu un aspect rudimentar, voluminos.

Mai mult decât atât, în ziua de azi acest tip de mobilier este tot mai des întâlnit în sectorul HoReCa, nu doar în case şi apartamente. Ce înseamnă acest lucru? Mobila din lemn masiv, contrar părerilor eronate conform cărora este prea costisitoare, a devenit extrem de populară. Pentru amenajarea locuinţelor, a hotelurilor, restaurantelor sau cafenelelor, la ora actuală există pe piaţă piese din lemn autentic atât cu design clasic, cât şi industrial, putând fi realizate la comandă.

„Avantajul major al mobilierului la comandă constă în faptul că, în funcţie de nevoile şi preferinţele tale, poţi alege paleta de culori, detaliile cromatice şi tehnice pentru a-ţi personaliza până în cel mai mic detaliu spaţiul de care dispui”, sunt de părere specialiştii de la Alberta Casa, magazin de mobilă din lemn masiv şi canapele. De asemenea, conform lor, acest tip de mobilier este caracterizat la ora actuală de următoarele aspecte:

1. Versatilitate şi diversitate de nuanţe

Datorită coloranţilor speciali pentru finisarea şi tratarea produselor, mobila din lemn masiv poate avea acum diferite nuanţe: alb, bej, negru, roşu, albastru, verde, culori patinate etc. Opţional, piesele alese pot fi personalizate cu pictură manuală. În funcţie de tipul amenajării şi specificul încăperii (living, dormitor, bucătărie, baie sau locaţii HoReCa), poţi alege piese din lemn masiv care să se potrivească perfect cu interiorul respectiv sau cu personalitatea ta.

2. Întreţinere uşoară

De asemenea, datorită noilor lacuri poliuretanice rezistente la umezeală, zgârieturi, lovituri, pete de vin sau cafea, la acţiunea solvenţilor, a lichidelor reci sau calde, mobila din lemn masiv nu mai este greu de întreţinut ca înainte. De pildă, poţi aşeza o ceaşcă cu ceai fierbinte direct pe blatul de la bucătărie sau măsuţa din living fără ca aceasta să lase urme albe pe suprafaţa lemnului.

3. Prelucrare până în cele mai mici detalii

Pentru finisaje excepţionale, lucrate parţial sau integral manual, procesul de fabricare modern include maşini şi agregate de îndreptat, rindeluit, găurit şi frezat de mare fineţe.

4. Diversitate de esenţe lemnoase

Mobila din lemn masiv poate fi fabricată la ora actuală din numeroase esenţe lemnoase. Printre cele mai versatile, rezistente şi durabile se numără teiul, stejarul, frasinul şi fagul.

5. "Made in Romania"

În prezent, tot mai multă mobilă din lemn masiv se fabrică în ţara noastră, alături de Italia, Germania şi Franţa.