(P) Ai încercat vreodată un whisky indian? Iată cum să te bucuri de aromele exotice!

Pahare de whisky.
Pahare de whisky. (iAgency)

Dacă nu ai încercat până acum o tărie de origine indiană, ar trebui să începi cu unul dintre cele mai fine sortimente de whisky, care te cucereşte instantaneu prin simplitatea şi eleganţa sa.

Este vorba de Amrut, băutura care a fost inclusă în top 3 cele mai bune tării din lume în cadrul cărţii semnate de Jim Murray, Whisky Bible. Denumirea sa provine din limba sanscrită, unde cuvântul „amrita” poate fi tradus fie ca „nectarul vieţii”, fie ca „băutura zeilor”. Totuşi, brandul preferă versiunea de „Elixirul vieţii”.

Conform specialistului în domeniu John Hansell: „prin calitatea produselor oferite, distileria Amrut din India a schimbat modul în care multe persoane se raportează la tăria de origine indiană”.

Dacă vrei să descoperi aromele care încununează elixirul vieţii, găseşti diferite sortimente de Amrut în cadrul magazinului online BeiCeVrei, unde te bucuri de cel mai bun raport preţ-calitate, precum şi de livrare rapidă oriunde în ţară. Iar dacă vrei să afli mai multe despre whisky-ul indian, iată câteva informaţii esenţiale!

Cum a luat naştere un brand de whisky indian?

Ideea care stă în spatele brandului Amrut ia naştere în anul 1948, când este înfiinţat laboratorul Amrut de către Shri J.N. Radhakrishna. În primii ani, aici se produce exclusiv rom, aspect care se schimbă în 1970, când laboratorul creează primul distilat de struguri. Un deceniu mai târziu, este experimentată o reţetă de distilat de malţ. Rezultatul este un succes, iar populaţia indiană se bucură de whisky de calitate superioară, creat chiar la ea acasă.

Povestea continuă şi, în anul 2004, Amrut lansează primul Single Malt. Iniţial, acesta a fost distribuit doar consumatorilor din Glasgow, însă, în puţin timp, băutura se face remarcată la nivel internaţional. După succesul de care s-a bucurat varianta Single Malt, urmează lansarea pe piaţă a sortimentului Fusion, cel care l-a cucerit pe jurnalistul britanic Jim Murray.

Fiecare sortiment îşi spune propria poveste şi creează o experienţă unică. Descoperă mai multe despre toate acestea şi decide care este varianta care ţi se potriveşte cel mai bine!

Amrut – Indian Single Malt

Pentru o experienţă originală, încearcă sortimentul clasic Amrut Single Malt. Mirosul fructat şi mieros al acestuia completează perfect gustul de lemn dulce, vanilie şi caramel. Finalul este mătăsos, uşor dulceag şi destul de persistent.

Amrut – Indian Peated Single Malt

Spre deosebire de sortimentul clasic de Single Malt, Amrut Peated oferă o aromă bogată de turbă uscată, completată de melasă corpolentă. Din acest motiv, vei savura un whisky mai sec şi mai piperat, însă la fel de elegant şi consistent.

Amrut Fusion – Indian Single Malt

Lansat în 2009, Amrut Fusion este produs folosind 25% orz scoţian prelucrat cu turbă şi 75% orz indian neprelucrat. Potrivit lui Neelkanta Jagdale, părintele acestei companii, „Nu am vrut ca această variantă să fie considerată o băutură scoţiană pentru că nu este. USP-ul Fusion indică originea sa indiană. De altfel, acesta este un alt motiv pentru care nu ne-am gândit niciodată să-i dăm un nume străin”

Savurează „Elixirul vieţii” comandând sortimentul tău preferat de Amrut prin intermediul magazinului online BeiCeVrei! Astfel, te vei putea bucura de o băutură consistentă, care te va seduce cu delicateţea sa!

Autor: iAgency

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură