(P) Compania Vascar lansează noua linie de semipreparate. "Sunt produse unice în România"

Compania Vascar, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria cărnii din România, a anunţat lansarea noii linii de semipreparate Moldova în Bucate, în urma unei investiţii de 1 milion de euro în infrastructură şi tehnologii noi.

Noua gamă include în acest moment cinci produse: chiftele din carne de porc, pârjoale moldoveneşti, perişoare din carne de porc, mici de porc şi vită, respectiv carne tocată de porc şi vită.

Noile produse Moldova în bucate de la Vascar sunt preparate folosind carne cu origine controlată şi beneficiază de o tehnologie de producţie inovatoare, care garantează un gust delicios şi o calitate nutritivă superioară.

În prezent, chiftelele din carne de porc, pârjoalele moldoveneşti şi perişoarele din carne de porc se găsesc în reţeaua de hypermarket-uri Carrefour din întreaga ţară, iar gama completă este disponibilă în magazinele proprii Vascar din regiunea Moldovei.

"Ştim cât de important este timpul pentru fiecare dintre noi şi am căutat să oferim o gamă de semipreparate care să necesite un timp redus de pregătire. Este vorba despre produse de calitate superioară, unice pe piaţa din România, în care credem şi pentru care am investit sume importante, în infrastructură şi în retehnologizarea fabricii de la Vaslui", a explicat Vlad Ciuburciu, Directorul General Vascar.

De altfel, Ciuburciu (Vascar) anunţase încă din luna iulie, în cadrul unui interviu, noua investiţie a companiei pe care o conduce. "Suntem o companie care investeşte în permanenţă. În fiecare an ne-am propus un buget de investiţii, în funcţie de contextul de piaţă şi de viziunea noastră pe termen mediu şi lung. În 2019, am început un proiect de dezvoltare, o nouă secţie de producţie în cadrul fabricii, iar în luna iulie am finalizat investiţia din punctul de vedere al implementării şi probelor tehnologice", spunea Directorul General Vascar.

Carte de vizită Vascar

Compania a fost înfiinţată în anul 1984, sub numele de Industria Cărnii Vaslui. După Revoluţie, aceasta şi-a schimbat numele în Vascar, în 1994 s-au deschis primele magazine, iar şase ani mai târziu au avut loc privatizarea şi primele investiţii importante.

În 2013 a fost iniţiat un important proces de rebranding, fiind de asemenea elaborate şi strategii de dezvoltare cu investiţii masive. În 2015, a fost lansat cel de-al doilea brand al companiei, Moldova în Bucate, iar în 2018 a fost lansată gama "Alege natural, fără E-uri", din ingrediente 100% naturale, ce cuprinde o varietate mare de produse.

În prezent, Vascar este unul dintre cei mai importanţi producători de preparate din carne şi conserve din România, deţinând o fabrică cu o capacitate extinsă de producţie la Vaslui, 21 de magazine proprii în regiunea Moldovei şi având aproximativ 400 de angajaţi. Compania a înregistrat, la finalul anului trecut, o cifră de afaceri de 20,5 milioane de euro, o creştere de 13% faţă de anul 2018.

Produsele companiei sunt distribuite la nivel local (magazine proprii), naţional (magazine tradiţionale, hypermarket-uri, online) şi internaţional (exporturi în principalele ţări care găzduiesc comunităţi importante de români).