(P) Cum alegi ştergătoare de parbriz rezistente şi eficiente? Un mic ghid

Ştergătoare de parbriz
Ştergătoare de parbriz (IAgency)

Atunci când ai o maşină, ştii cât de mult contează ca autoturismul tău să te poată transporta în condiţii de maximă siguranţă. Fiecare cursă pe care o faci poate să fie una care să ridice provocări şi obstacole noi. Tocmai de aceea, este esenţial să îţi iei măsuri de precauţie pentru orice situaţie ar putea răsări.

Problemele pot apărea de la interior, deoarece componente ale maşinii precum bateria, motorul sau alte piese importante sunt mereu supuse uzurii şi defectării. În acelaşi timp, poţi întâmpina dificultăţi şi din mediul exterior, aşa cum este cazul atunci când sunt precipitaţii.

Dacă în primul caz este necesar să acorzi importanţă deosebită reviziilor pe care le efectuezi şi să te ocupi îndeaproape de mentenanţa autoturismului, pentru ameninţările exterioare este important să foloseşti mijloace de protecţie de calitate. Pentru o vizibilitate mereu la cele mai înalte standarde, indiferent de condiţiile meteorologice, este necesar să alegi stergatoare parbriz rezistente şi care să poată curăţa geamul foarte bine, în orice situaţie. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când le cumperi!

Ştergătoare de parbriz: 3 criterii esenţiale

Precipitaţiile, particulele de praf şi chiar obiectele precum frunzele pot să afecteze vizibilitatea şoferului pe parcursul unei curse. Este foarte important să te asiguri că parbrizul tău este mereu curat şi îţi permite să vezi ceea ce ai în faţa, pe carosabil sau pe lateralul drumului. Pentru că acest lucru să fie posibil, trebuie să alegi un set de ştergătoare de parbriz calitative. În combinaţie cu lichidul de parbriz, acestea vor curăţa sau vor îndepărta toate obiectele care îţi obstrucţionează vederea. Iată cele trei criterii, în funcţie de care să alegi:

1. Dimensiunea ştergătoarelor - pentru fiecare model de autoturism, există o lungime standard pe care trebuie să o aibă ştergătoarele. Este foarte important să alegi un model care să poată acoperi la ştergere toată suprafaţa parbrizului. În acelaşi timp, ele nu trebuie să fie mai mari decât dimensiunea indicată de producător;

2. Calitatea cauciucului - pe lângă dimensiune, este foarte important să ţii cont şi de calitatea cauciucului ştergătoarelor. Componenta din cauciuc este cea care intră în contact direct cu suprafaţa geamului. Este necesar să alegi o variantă de ştergătoare de parbriz dotate cu un cauciuc rezistent, deoarece acesta trebuie să facă faţă temperaturilor extreme.

Ştergătoare de parbriz
Ştergătoare de parbriz (IAgency)

În acelaşi timp, cauciucul trebuie să fie gentil cu suprafaţa parbrizului tău, pentru a nu-l zgâria. O idee bună este să investeşti în ştergătoare de calitate, pentru a fi sigur că nu le schimbi din nou, mai repede decât ţi-ai dori.

3. Forma parbrizului - dacă ai un parbriz curbat sau dotat cu sistem de dezaburire, trebuie să alegi ştergătoare curbate. Acesta este cazul celor mai multe modele de autoturism. În acelaşi timp, există şi variante cu parbriz drept. Pentru acestea, trebuie să alegi ştergătoare care au aceeaşi formă. În cazul în care optezi pentru variante de forme diferite faţă de cea a parbrizului, acestea nu vor putea curăţa suprafaţa geamului în mod eficient.

Intră pe Automag.ro şi descoperă cele mai bune modele de ştergătoare parbriz. Aplică cele trei criterii şi alege varianta optimă pentru autoturismul tău. Investeşte în soluţii de calitate şi fii sigur că vizibilitatea ta este asigurată la volan, în orice circumstanţe!