(P) Încep meciurile din grupele Champions League: Programul şi favoritele

Faza grupelor Champions League va începe marţi, cu o serie de meciuri foarte interesante.

Programul meciurilor pe care le vom vedea în prima etapă a grupelor Champions League este următorul:

Marţi, 20 octombrie

Grupa E

ora 22:00: Chelsea - FC Sevilla

ora 22:00: Rennes - FC Krasnodar

GRUPA F

ora 19:55: Zenit Sankt Petersburg - Club Brugge

ora 22:00: Lazio - Borussia Dortmund

GRUPA G

ora 19:55: Dinamo Kiev - Juventus Torino

ora 22:00: FC Barcelona - Ferencvaros

GRUPA H

ora 22:00: Paris Saint-Germain - Manchester United

ora 22:00: RB Lepzig - Istanbul BB

Miercuri, 21 octombrie

GRUPA A

ora 19:55: Salzburg - Lokomotiv Moscova

ora 22:00: Bayern München - Atletico Madrid

GRUPA B

ora 19:55: Real Madrid - Şahtior Doneţk

ora 22:00: Inter Milano - Borussia M'Gladbach

GRUPA C

ora 22:00: Manchester City - FC Porto

ora 22:00: Olympiacos - Marseille

GRUPA D

ora 22:00: Ajax - Liverpool

ora 22:00: FC Midtjylland - Atalanta

Cine sunt favoritele la câştigarea Champions League?

Agenţia de pariuri sportive Unibet a publicat de ceva timp cotele antepost pentru câştigarea Champions League, iar prima şansă o are Bayern München, cu o cotă de 5.00. Bavarezii au câştigat şi ediţia precedentă şi au ajuns astfel la 6 titluri de Champions League în palmares. Bayern mizează pe omogenitate şi pe faptul că este una dintre echipele cu cel mai solid joc. De asemenea, atacantul Robert Lewandowski continuă forma excelentă din sezonul anterior.

Şansa a doua o are Manchester City, cota formaţiei lui Pep Guardiola fiind 5.50. City are de luat o revanşă după ce în ediţia precedentă a fost eliminată surprinzător de Lyon în sferturile de finală. Va fi a zecea participare la rând pentru Manchester City în grupele Champions League şi anul în care şeicii îşi doresc mai mult ca oricând câştigarea trofeului. Cea mai bună performanţă în Champions League datează din sezonul 2015/2016, când City s-a oprit în semifinale.

Liverpool, campioana de acum doi ani, este creditată cu şansa a treia, cu o cotă de 7.00. "Cormoranii" mizează şi ei pe omogenitate, dar în acest sezon au avut probleme în defensivă, drept dovadă fiind şi meciul cu Aston Villa, în care au încasat 7 goluri. Liverpool are aparent o grupă destul de uşoară, întrucât Ajax este departe de echipa care a impresionat în urmă cu două sezoane, iar Midtjylland este doar o debutantă.

Paris Saint-Germain e văzută ca fiind a patra favorită, cota sa fiind de 10.00. La fel ca Manchester City, şi PSG aleargă după primul trofeu de Champions League. Sezonul precedent a fost aproape, dar a fost învinsă de Bayern München în ultimul act, scor 1-0. Rămâne astfel de văzut dacă lotul lui PSG a atins maturitatea necesară câştigării marelui trofeu.

FC Barcelona şi Real Madrid, marile rivale din Spania, au cota 12.00 la câştigarea Champions League. Ambele vin după un parcurs dezamăgitor în ediţia precedentă şi sunt dornice de revanşă, având în vedere tradiţia lor bogată în Champions League. FC Barcelona are o grupă interesantă, cu Juventus, Dinamo Kiev, echipa pregătită de Mircea Lucescu, şi Ferencvaros, gruparea maghiară revenind în competiţie pentru prima dată după 25 de ani.

În fine, Juventus Torino este creditată cu a şaptea şansă la câştigarea Champions League, cu o cotă de 14.00. Ediţia precedentă, Juventus a fost oprită în 16-imile de finală de Olympique Lyon, o mare surpriză la vremea respectivă. De altfel, Juventus nu a mai trecut de sferturile de finală de trei ani. Asta după ce în 2015 şi 2017 a avut două finale pierdute, cu FC Barcelona şi Real Madrid. De altfel, Juventus nu a mai câştigat Champions League din 1996, când a învins-o pe Ajax. De atunci, italienii au pierdut 5 finale.

Cine televizează Champions League în România?

Meciurile din sezonul 2020/2021 din Champions League vor fi televizate în România de trei posturi de televiziune: Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport