(P) Sfaturi ale angajaţilor firmei de pompe funebre pentru perioada de doliu de după înmormântare!

(IAgency.ro)

Personalul unei firme de pompe funebre este probabil cel mai în măsură să transmită câteva recomandări familiilor îndoliate. Experienţa acumulată în urma a sute sau mii de evenimente funerare, cu cauze din cele mai diverse, le dă posibilitatea să "citească" rapid oamenii.

Practic, aceştia şi-au dezvoltat un al şaselea simţ prin care pot percepe la nivel subtil, emoţii şi gânduri care altora le scapă. Situaţiile variate cu care se confruntă la fiecare înmormântare şi persoanele cu care intră în contact zilnic îi ajută să întregească harta sufletului uman, piesă cu piesă, pentru a înţelege aspecte profunde aflate dincolo de aparenţe.

Veţi remarca în multe situaţii că echipa de pompe funebre, începând cu operatorul care preia apelul dumneavoastră telefonic, până la angajaţii care se ocupă de organizarea înmormântării, dovedeşte stăpânirea unor cunoştinţe avansate de psihologie, ceea ce contribuie esenţial la alinarea suferinţei dumneavoastră.

(IAgency.ro)

Gândurile, cei mai mari duşmani ai liniştii sufleteşti

Experţii în pompe funebre au remarcat că perioada de doliu vine cu multe provocări pentru majoritatea celor care pierd o persoană dragă. Deşi durerea îşi lasă amprenta diferit în rândul oamenilor, unii depăşind momentele dramatice mai uşor, aceasta afectează un procent ridicat, lăsând, deseori, sechele emoţionale.

Toate aceste dezechilibre vin pe fondul unei educaţii rigide în faţa morţii, care nu este privită ca un fenomen natural prin care orice fiinţă vie va trece la un moment dat, ci ca pe un act tragic completat de frica de viitor. Gândul pierderii ireversibile, teama de singurătate şi incertitudinea viitorului sunt poveri grele pe umerii celor îndoliaţi, care asociază decesul cuiva apropriat cu imposibilitatea de a-şi continua viaţa într-un mod constructiv.

Exteriorizarea şi acceptarea

Exteriorizarea sentimentelor, acceptarea evenimentului şi dorinţa de a continua să trăiţi adaptându-vă la noua situaţie sunt 3 condiţii importante pentru a depăşi fără consecinţe grave decesul unei persoane apropiate. Din studiile efectuate, s-a constatat că interiorizarea şi încătuşarea emoţiilor sunt cauza celor mai mari dezastre în rândul celor îndoliaţi. Sănătatea fizică şi mintală sunt afectate atât de mult încât este nevoie de efectuarea unor şedinţe terapeutice şi de administrarea tratamentelor medicamentoase.

De aceea, specialiştii în pompe funebre vă recomanda eliberarea de orice emoţie care vă apăsa în perioada de doliu, putând refula prin plâns, prin scrierea unor scrisori în care să vă exprimaţi exact fiecare sentiment, prin desfăşurarea unor activităţi relaxante în aer liber, prin acceptarea companiei prietenilor sau rudelor, prin rugăciune şi orice altă activitate care simţiţi că vă aduce linişte.

Socializarea şi încrederea în viitor

Însingurarea nu este deloc recomandată! Chiar dacă nu mai aveţi rude lângă dumneavoastră, nu ezitaţi să ieşiţi la o plimbare în parc sau să socializaţi cu persoane noi. Veţi constata cu surprindere că oameni cu poveşti de viaţă asemănătoare vor apărea în calea dumneavoastră, ajutându-vă să depăşiţi perioada de doliu. Fiţi receptiv la tot ce vă oferă viaţa în continuare şi nu vă blocaţi evoluţia prin neîncredere, disperare şi tristeţe.

Viaţa este o binecuvântare, iar moartea este doar o "trecere". Credinţa creştină transmite un mesaj atât de înălţător pentru suflet, prin ideea de "înviere" şi "viaţa de apoi", totul având, aşadar, o continuitate echilibrată şi armonioasă. Acest mesaj este transmis de fiecare dată şi de personalul unei firme de pompe funebre, ori de câte ori familiile îndoliate trebuie să îşi reamintească acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură