(P) Stiluri de amenajare a bucătăriei – tot ce ai nevoie găseşti pe Cozzy

Amenajarea bucătăriei este un aspect important de avut în vedere, fiind spaţiul în care pregătim mâncare, servim masa şi petrecem o bună parte din timp alături de cei dragi. O bucătărie se amenajează ţinând cont de dimensiunea încăperii, stilul personal, funcţionalitatea şi atmosfera generală a casei.
Amenajare bucatarie
Amenajare bucatarie (Epoch Times România)

Pe Cozzy.ro găseşti tot ce ai nevoie pentru amenajarea specială a bucătăriei tale, de la mobilier şi corpuri de iluminat, la accesorii şi decoraţiuni de perete. În cazul în care te-ai mutat de curând şi vrei să-ţi amenajezi nouă bucătărie sau vrei să adaugi un suflu nou celei pe care o ai acum, iată câteva stiluri de amenajare din care te poţi inspira.

Stil modern

Dacă îţi place stilul modern, atunci te vei îndrepta spre o mobila de bucătărie în linii simple, cu accente metalizate şi combinaţii cât mai simple de culori. Spre deosebire de stilul elegant sau vintage, pentru o atmosferă modernă în bucătărie ai nevoie de linii simple, curate, un spaţiu aerisit, fără prea mult elemente decorative sau artificii. Poţi oferi o notă de unicitate prin postere sau tablouri cu mesaje inspiraţionale, electrocasnice incorporabile şi accente de culoare. Poţi găsi o serie de accesorii şi decoraţiuni pe Cozzy.ro la cele mai bune preţuri.

Stil vintage

O mobilă de bucătărie cu aspect antichizat, în nuanţe pastelate, ustensile argintate sau cu aspect de bronz, covoraşe cu imprimeuri în aceleaşi tonuri de culoare, sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale stilului vintage. Se creează o atmosferă cozy, primitoare şi care te duce cu gândul la trecutul în care bucătăria era o oază de magie în care se întâmplau minuni culinare. Nu uita de detalii precum perdeluţa la geam, postere retro, calendar de perete, masa cu scaune din lemn masiv. Intră pe Cozzy.ro pentru inspiraţie vintage în amenajarea bucătăriei.

Stil rustic

Este evident că în cazul stilului rustic accentul cade pe mobilă de bucătărie din lemn masiv, cu blat care imită textura pietrei. Totul în acest tip de amenajare este inspirat din natură. Încearcă să alegi electrocasnice în aceleaşi nuanţe pământii, care să se integreze cu restul mobilierului. Ca elemente decorative poţi apela la ştergare tradiţionale, vase din lut, veselă din ceramică, tacâmuri din argint antichizat şi lemn.

Stil minimalist

Simplu, curat în detalii, linii drepte şi un aspect cât mai luminos, astfel este caracteriat stilul minimalist. Alege o mobilă de bucătărie într-o singură culoare, de preferat nuanţe deschise sau foarte închise. Păstrează un echilibru vizual, fără detalii care să obosească privirea şi o organizare cât mai bună a lucrurilor din bucătărie, pentru un spaţiu cât mai deschis şi liber. Alege o masă cu scaune cu combinaţie de piele ecologică şi metal, în aceleaşi nuanţe precum mobila.

Stil industrial

În majoritatea cazurilor acest stil industrial este abordat de către cei care aleg o bucătărie deschisă şi doresc să amenajeze întreaga casă în acest ton. Vorbim de elemente din piatră, metal şi lemn, în linii simple şi cât mai autentice. S-ar preta foarte bine o mobilă de bucătărie cu structura vizibilă de metal şi lemn. Masa cu scaune înalte, lămpi suspendate, linii şi forme geometrice neregulate.

Indiferent de stilul pe care vrei să-l abordezi pentru bucătăria ta, Cozzy.ro îţi stă la dispoziţie cu cele mai noi modele de mobilă de bucătărie, corpuri de iluminat, decoraţiuni de perete, accesorii şi textile. Poţi combina stiluri diferite dacă simţi că ai nevoie de mai multă libertate de exprimare cum ar fi un stil vintage-rustic sau un stil minimalist-industrial.