(P) Top 10 cele mai bune produse cosmetice pentru îngrijirea tenului în anul 2022

Îngrijirea tenului.
Îngrijirea tenului. (Libra WebCorp)

Anul 2022 spune stop utilizării produselor iritante sau potenţial iritante. Pielea cere delicateţe! Un uşor adio produselor pe bază de retinol - o încântare a multor tipuri de piele pentru acţiunea sa asupra reînnoirii celulare, dar uneori cu efect problematic şi inflamatoriu. De asemenea, se renunţă la peelingurile pe baza de acid, amestecurile AHA + BHA, lăsând loc doar pentru acizii delicaţi, cum ar fi: acizii mandelic şi lactic. Noile formule ale celor mai trendy produse folosesc bakuchiol, enzime din fructe, ciupercă şi centella asiatica, ingrediente delicate şi liniştitoare. Noii eroi ai pielii sunt lipidele, care se menţin intacte sau ajută la refacerea barierei de protecţie.

Totodată, în acest an noile demachiante şi exfoliante faciale nu sunt agresive şi nu slăbesc lipidele stratului cornos, ci au compuşi din ceramide, acizi graşi şi colesterol. Cele mai bune cosmetice inovatoare ale anului 2022 se bazează pe formule bogate în lipide, dar în cantităţi echilibrate. Nu întâmplător, brandul low cost CeraVe a devenit atât de popular printre cele mai tari branduri cosmetice, având în compoziţia tuturor produselor trei tipuri de ceramide.

Iată o clasificare a celor mai bune produse cosmetice pentru îngrijirea tenului:

Îngrijirea tenului.
Îngrijirea tenului. (Libra WebCorp)

1. Elemis

Pro-Collagen Marine Cream Spf 30 de la Elemis este o cremă-gel super hidratantă şi ultra-uşoară pentru o piele cu aspect imediat mai fin. Formulată cu ingrediente active marine şi vegetale puternice, ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii.

2. Elizabeth Arden

Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night de la Elizabeth Arden combină beneficiile puternice ale retinolului, care reduce ridurile, cu cele ale ceramidelor, care repară bariera de protecţie a pielii. Împreună, cele două active diminuează vizibil aspectul petelor şi liniilor fine, îmbunătăţesc textura, tonusul şi strălucirea tenului.

3. Rilastil

Progression Eye Contour Cream de la Rilastil este un tratament antirid şi anti-cearcăne, specific zonei ochilor, cu o textură moale şi delicată cu acid hialuronic şi un complex de vitamine şi ceramide.

Îngrijirea tenului.
Îngrijirea tenului. (Libra WebCorp)

4. Korff

Superlative 24 Hour Face Cream de la Korff este un tratament hrănitor, cu un complex nutritiv de calciu şi de multivitamine, care restructurează tenul în profunzime, ajutând la combaterea ridurilor şi a îmbătrânirii.

5. Babor

Essence Toning Rose Cleansing de la Babor este o esenţă hidratantă, formulată pentru uniformizarea şi calmarea pielii. Fără alcool, conţine extract de flori de trandafir, alantoină calmantă şi bisabolol, care ajută la calmarea pielii.

6. Collistar

Idro Attiva Magico Dark Face Exfoliating Gel-Scrub de la Collistar este delicat, cu microgranule de zahăr, care se dizolvă la contactul cu pielea, un exfoliant delicat pentru epidermă, lăsând-o netedă, strălucitoare şi revitalizată.

7. Garnier

Hydra Bomb de la Garnier reprezintă un set de 10 măşti din ţesătură asortate, purificatoare şi hidratante pentru faţă şi anti-oboseală pentru conturul ochilor. Magazinul online MakeUp oferă o gamă întreagă de remedii pentru îngrijirea tenului ale acestui brand de cosmetice.

8. CeraVe

Cunoscutul brand CeraVe propune setul de îngrijire a tenului combinat, ce conţine spumă de curăţare pentru ten normal şi gras, cu niacinamidă şi acid hialuronic, ideală pentru îndepărtarea delicată a excesului de sebum, fără a altera bariera de protecţie a pielii, şi crema de faţă hidratantă cu protecţie solară Spf25. Accesând link-ul https://makeup.ro, pot fi procurate produsele acestui brand de cosmetice.

9. Amaderm

BOTO-X20 Shot marca Amaderm este un tratament concentrat pe baza de hexapeptide cu efect de lifting instantaneu: tratează pielea din interior, previne şi reduce semnele de îmbătrânire şi garantează o hidratare optimă.

10. Elemis

Advanced Skincare Rehydrating Rose Petal Cleanser de la Elemis este un demachiant delicat, pe baza de extract de trandafiri, care nu irită pielea şi poate fi folosit chiar şi pentru tenul cel mai sensibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură