(P) Totul despre o firmă de servicii funerare din Sectorul 5: Cu ce se ocupă şi ce cartiere deserveşte?

Aşa cum îi spune şi numele, o firmă de servicii funerare din Sectorul 5 deserveşte exclusiv cartierele situate în această unitate administrativă din Capitală. Mai exact, ne referim la 13 Septembrie, Panduri, Cotroceni, Dealul Spirii, Sebastian, Giurgiului, Ferentari, Rahova, Ghencea şi Pieptănari.

De ce este, însă, nevoie de o casă de pompe funebre doar pentru această zonă din Bucureşti? Răspunsul este foarte simplu: pentru a gestiona mai rapid şi mai uşor numărul foarte mare de cereri care, din păcate, se înregistrează în această arie.

Acest sector are o suprafaţă de 29 de kilometri pătraţi şi o populaţie de peste 240.000 de locuitori, ceea ce se traduce printr-o densitate de 8.330 de locuitori pe kilometrul pătrat.

Având în vedere că populaţia României, deci inclusiv a municipiului Bucureşti, este una destul de îmbătrânită, se subînţelege că o firmă de servicii funerare sector 5 va avea de-a face cu numeroase decese într-o perioadă scurtă de timp şi că va trebui să ofere servicii cu adevărat ireproşabile.

Casa Bucur - cele mai bune servicii funerare în Sectorul 5 din Bucureşti

Pentru exemplificare, în continuare vom vedea cum se desfăşoară activitatea Casei Bucur, firmă din Capitală care oferă inclusiv servicii funerare în Sectorul 5. În primul rând, trebuie precizat că aceasta are un program non stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, întrucât moartea poate "lovi" oricând şi, în cazul unor astfel de tragedii, trebuie acţionat imediat.

În acest sens, de îndată cum primeşte telefonul din partea familiei sau prietenilor persoanei trecute în nefiinţă, firma specializată demarează activităţile specifice:

- realizarea procedurilor de îmbălsămare / tanatopraxie, prin care se asigură atât conservarea cadavrului, cât şi menţinerea unei imagini a decedatului cât mai apropiată de cea din timpul vieţii (pentru ca rudele şi prietenii să îi păstreze o imagine pozitivă);

- eliberarea certificatului de deces, întocmirea documentaţiei preliminare necesare înhumării, obţinerea ajutorului de înmormântare / deces, plata pensiei neîncasate a pensionarului decedat, obţinerea despăgubirilor în caz de deces prin accident de muncă etc;

- servicii funerare în sectorul 5 de înhumare sau incinerare, în funcţie de ultima dorinţă a decedatului sau de decizia luată de familia ori apropiaţii acestuia; de asemenea, Casa Bucur asigură transportul sicriului cu trupul neînsufleţit de acasă sau de la spital la capelă şi apoi la cimitir, dar şi servicii de repatriere decedaţi, în cazul în care moartea a survenit în afara ţării;

- asigurarea următoarelor produse funerare: sicrie şi capace frigorifice, pachete cu alimente pentru pomană şi parastas, coroane şi jerbe, monumente funerare.

De asemenea, această firmă de servicii funerare mai pune la dispoziţia clienţilor săi Legea funerară, în integralitatea sa, inclusiv cu prevederile actualizate în anul 2020, dar şi lista completă a bisericilor şi cimitirelor din această zonă.

Cât despre preţurile pachetelor sale de înhumare / incinerare, acestea variază între 0 lei (gratuit pentru pensionari, în baza talonului de pensie) şi 6.699 de lei (în funcţie de produsele şi serviciile oferite).

Articol realizat de iAgency.ro