(P) Twitch de la Amazon anunţă interzicerea transmiterii de jocuri de cazino online în streaming

Stream ended.
Stream ended. (Libra WebCorp)

Twitch, populara platformă de streaming a Amazon pentru gameri, a anunţat interzicerea parţială a streamingului de jocuri de cazino online. Bloggerii şi liderii de opinie care colaborează cu cazinourile cripto, precum şi site-urile de jocuri de noroc nelicenţiate nu vor mai putea prezenta în direct procesul de joc pentru a ajunge la potenţialii jucători. S-a raportat că, pentru a combate platformele ilegale de iGaming, interdicţia va intra în vigoare începând cu 18 octombrie 2022.

Twitch este o platformă populară pe care bloggerii pot transmite online jocul diferitelor titluri şi pot interacţiona cu cei care îi urmăresc. În România, există mai mulţi streameri care demonstrează modul de joc al sloturilor, precum şi unele jocuri de masă bazate pe noroc. Cu toate acestea, politica actualizată privind platformele ar putea face în curând imposibilă găzduirea de jocuri cu streaming online disponibile pe site-urile de cazinou fără licenţă, precum şi pe platformele de iGaming care acceptă criptomonede.

În prezent, platforma are deja o interdicţie privind distribuirea de linkuri de recomandare către resurse de jocuri de noroc. Totuşi, potrivit reprezentanţilor Twitch, aceştia au văzut cu ochii lor cum unii utilizatori reuşesc să ocolească această interdicţie. Streaming-ul legat de jocurile de noroc a fost întotdeauna un subiect foarte dezbătut. Mulţi oameni au cerut interzicerea totală a difuzării jocurilor de noroc pe Twitch şi, prin urmare, echipa din spatele platformei este obligată să reacţioneze la acest lucru. Noua interdicţie va afecta mai multe site-uri web, inclusiv Stake.com, precum şi Rollbit.com, Duelbits.com şi Roobet.com. Cu toate acestea, toate sunt inaccesibile în România, aşa că nu există motive de îngrijorare în acest moment.

După părerea jucătorilor, transmisiunile de jocuri de noroc prezintă un anumit profit, deoarece oferă o perspectivă asupra modului în care funcţionează jocurile de cazino şi care sunt cele mai promiţătoare. Alternativ, se pot citi informaţii despre cazinouri şi jocuri, cum ar fi MrBit casino review, dar informaţiile văzute în timpul transmisiunilor oferă o mai bună înţelegere a ceea ce se întâmplă la fereastra de joc. Pe de altă parte, acestea prezintă un anumit pericol, deoarece pot încuraja implicit sau explicit jocurile de noroc.

Promovarea proiectelor de jocuri de noroc pe Twitch este o afacere foarte profitabilă pentru mulţi bloggeri. Potrivit TwitchTracker, transmisiunile de jocuri de noroc online cu sloturi sunt pe locul 10 în topul celor mai populare pe platformă. Există mai mulţi streameri cu o audienţă de multe mii de persoane, Trainwreckstv mândrindu-se cu 2,1 milioane de urmăritori pentru profilul său. Probabil că interzicerea jocurilor de noroc ar putea fi un rezultat al agitaţiei stârnite de bloggeri care demonstrează modul de joc al unor jocuri obişnuite care nu sunt jocuri de noroc. Mulţi dintre ei au intrat chiar în grevă, criticând în mod deschis jocurile de noroc pe Twitch.