Pakistan: Atentat în timpul distribuirii vaccinurilor anti-poliomielită, 6 morţi în Peshawar

Pakistan: Vaccinări anti-poliomielită
Pakistan: Vaccinări anti-poliomielită (NARINDER NANU / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
07.10.2013

Cel puţin şase persoane, printre care patru ofiţeri de poliţie şi doi membri ai Corpului Păcii anti–talibani, au fost ucişi iar altele 15 au fost rănite într-un atac efectuat astăzi în apropierea unui centru de distribuţie a vaccinurilor anti-polio la periferia oraşului Peshawar, capitala provinciei pakistaneze nord-vestice Khyber Paktunkhwa. Acest lucru a fost anunţat de către o sursă din poliţie. Din informaţiile preliminare, pare să fi fost un dispozitiv exploziv rudimentar controlat de la distanţă.

Atacul a avut loc la începutul unei ceremonii legate de lansarea unei campanii de vaccinări de anti-poliomielită realizată în provincia Khyber Pakhtunkhwa la care au fost invitate mai multe femei.

Atentatorii au vizat un vehicul de poliţie trimis acolo din motive de securitate.

De luni de zile mişcările anti-guvernamentale atacă misiunile legate de vaccinarea polio acuzate de a fi folosite ca un instrument de control al populaţiei.

Peshawar este situat la marginea zonelor tribale pakistaneze în care se refugiază cele mai multe dintre grupările armate anti-guvernamentale, inclusiv Tehrek-e-Taliban Pakistan (TTP).

În ultimele trei săptămâni, în acest oraş s-a înregistrat o creştere a atacurilor care au provocat cel puţin 150 de morţi: într-o biserică creştină, într-un autobuz cu personalul guvernului şi într-o piaţă aglomerată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor