Pandemie: Germania impune noi controale la frontieră

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Germania a implementat duminică controale mai stricte la frontierele sale cu Republica Cehă şi provincia austriacă Tirol, în efortul de a opri răspândirea unor variante de virus Wuhan mai contagioase.

Noile restricţii care au intrat în vigoare la miezul nopţii limitează intrarea din aceste zone a cetăţenilor şi rezidenţilor germani, şoferilor de camioane, personalului serviciilor de transport şi de sănătate şi altor categorii, care trebuie să se înregistreze online şi să prezinte un test de coronavirus cu rezultat negativ.

Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a declarat publicaţiei Bild am Sonntag că noile verificări pot cauza unele întârzieri la frontieră, iar poliţia germană „nu va asigura doar circulaţia traficului”.

Ratele de infecţie în Germania au scăzut constant în ultimele săptămâni, dar oficialii sunt îngrijoraţi de posibilul impact al variantelor descoperite pentru prima dată în Marea Britanie şi Africa de Sud. Ambele tulpini au fost raportate în Germania, dar până acum par să reprezinte doar o mică parte din cazuri.

Un număr semnificativ de cazuri ale noilor tulpini au fost descoperite în Tirol, ai căror rezidenţi au trebuit să prezinte un test recent cu rezultat negativ de virus Wuhan pentru a călători în restul Austriei, începând de vineri. Răspândirea tulpinei britanice a determinat blocarea completă a unor zone cehe de la graniţa cu Germania şi Polonia.

Pentru a preveni blocarea camioanelor în Austria, oficialii regionali din Tirol au planificat să verifice camioanele care se îndreaptă spre Germania la punctul de frontieră Brenner, cu Italia, pentru a se asigura că şoferii au documentele necesare pentru a intra în Germania.

Cancelarul Angela Merkel şi cei 16 guvernatori germani au convenit miercuri să prelungească majoritatea restricţiilor asupra libertăţii de mişcare până pe 7 martie, deşi şcolile şi coaforurile se pot deschide mai devreme.

Aceştia au stabilit un nou obiectiv de 35 de cazuri noi la 100.000 de locuitori pe săptămână înainte de a începe redeschiderea magazinelor mici, a muzeelor ​​şi a altor companii. Această cifră s-a ridicat duminică la 57,4, de la un vârf de aproape 200 chiar înainte de Crăciun.

Guvernatorului Saxoniei i-a avertizat pe germani să nu se aştepte la prea multe schimbări prea curând.

„Din păcate, anul acesta nu pot fi vacanţe de Paşte în Germania”, a declarat Michael Kretschmer pentru Bild am Sonntag. „Prea multă mobilitate ca urmare a călătoriilor şi turismului în aprilie ar fi toxică. Am distruge tot ce am realizat de la jumătatea lunii decembrie”.

Hotelurile şi restaurantele din Saxonia, care au fost puternic lovite în toamnă şi iarnă, vor trebui să rămână închise de Paşti, iar redeschiderea teatrelor şi a operelor va trebui să aştepte până după Paşte, a declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe