"Pariul" lui Drulă: Marcele, nu o să ai curaj să intri la guvernare în mai 2023, ca premier

Catalin Drula
Catalin Drula (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, marţi, la Profit News TV, că şeful social-democraţilor, Marcel Ciolacu, nu va avea curaj să intre la guvernare, în mai 2023, ca premier.

Potrivit Ziare.com, Cătălin Drulă a susţinut că face pariu pe o sticlă de vin legat de acest lucru. "Pariul este: Marcele, nu o să ai curaj să intri la guvernare, în mai 2023, ca premier".

"În prezent avem o guvernare socialistă cu epoleţi, iresponsabilă. Nu au curaj să taie pensiile speciale, îşi menţin privilegiile. Asta ne omoară în România, că sunt clase privilegiate şi că există o diferenţă atât de mare între pensiile mici şi cele mari”, a spus liderul USR, arătând că în acest moment ne împrumutăm cu "o mie de euro pe secundă".

În opinia liderului USR, ne îndreptăm către modelul grecesc de faliment.

"Nu e clar dacă într-un an sau doi ani, pentru că ne împrumutăm într-un ritm ameţitor, la dobânzi din ce în ce mai mari, pentru că din şase lei cheltuiţi de la buget, 4 lei îi avem ca venituri şi 2 îi împrumutăm în momentul ăsta, pentru că inflaţia a explodat şi guvernul are o politică fiscală iresponsabilă, care adânceşte deficitul bugetar. A spus şi guvernatorul BNR, trebuie să reducă la 3%, ei se duc de la 5,8% cum e în construcţia bugetară votată către 7% până la finalul anului", a adăugat Drulă.