Parlamentari britanici au declarat venituri de 7 milioane de lire sterline obţinute din alte activităţi

(photos.com)

Pentru 20 de parlamentari britanici, veniturile obţinute din alte activităţi le aduc câştiguri mai mari decât salariul, în condiţiile în care unii dintre aceştia dedică chiar şi peste 1.000 de ore de muncă acestor alte activităţi, relatează The Guardian.

Parlamentarii au declarat venituri de peste 7 milioane de lire sterline din alte locuri de muncă şi funcţii de director, pe parcursul ultimei sesiuni a parlamentului.

O analiză realizată de The Guardian indică că 20 de parlamentari au obţinut mai mulţi bani de la alte locuri de muncă decât din salariul lor de parlamentar de 65.738 de lire pe an, iar unii au dedicat peste 1.000 de ore de muncă acestor alte activităţi.

Astfel, 17 au declarat peste 100.000 de lire sterline din venituri obţinute în timpul sesiunii parlamentare 2012-2013, potrivit datelor depuse la 7 mai.

Fostul premier Gordon Brown a câştigat peste 1,37 milioane de lire din discursuri susţinute în întreaga lume. Brown a declarat că veniturile obţinute astfel au fost alocate funcţionării unui birou pe care il foloseşte pentru a 'sprijini implicarea sa în viaţa publică', 600.000 de lire sterline au mers către organizaţie caritabilă şi niciun ban nu i-a revenit personal.

Potrivit normelor parlamentare, aleşii au voie să aibă alte locuri de muncă, cum ar fi posturi în conducerea companiilor, de consultanţi sau de avocaţi pledanţi, pot ţine discursuri sau scrie cărţi - cu condiţia ca toate veniturile să fie declarate în registrele oficiale şi nicio activitate să nu aibă legătură cu cea de a face lobby în Parlament.

Printre alţi parlamentari cu venituri mari provenite din alte activităţi se numără Stephen Phillips, parlamentar conservator de Sleaford şi North Hykeham, care a declarat peste 740.000 de lire din venituri extra-parlamentare. Banii au fost obţinuţi din cele 1.700 de ore în care a lucrat ca avocat, unele dintre acestea în cazuri începute înainte de sesiunea parlamentară 2012-2013.

Potrivit The Guardian, parlamentarii conservatori au declarat peste 4,3 de milioane de lire în venituri provenite din alte locuri de muncă faţă de doar 2,4 milioane de lire declarate de laburişti - dintre care peste jumătate fiind reprezentaţi de cei 1,37 milioane câştigaţi de Brown. Peste 50 de parlamentari au avut posturi de conducere în cel puţin o societate, iar 295 au declarat existenţa unor venituri minime din activităţile depuse în afara Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe