Parlamentari din Tennessee votează o lege care limitează introducerea vaccinurilor ARN messenger în alimente

Aparent, procesul de folosire a alimentelor pentru a vaccina populaţia fără notificare deja a fost pornit
Matrix
 
Matrix  

Ca urmare a preocupărilor legate de cercetările privind încorporarea vaccinurilor în produse agricole, Senatul din Tennessee a adoptat un proiect de lege care ar impune ca orice aliment care conţine vaccinuri sau materiale vaccinale să fie etichetat ca medicament farmaceutic, potrivit Zerohedge.com.

Proiectul de lege, HB 1894, a fost adoptat de Senat cu un vot de 23-6 la 28 martie, după ce Camera de Comerţ a statului l-a adoptat cu 73-22 la 4 martie. Acesta aşteaptă semnătura guvernatorului.

Proiectul de lege vine ca răspuns la un proiect de cercetare al Universităţii Riverside din California care a analizat dacă tehnologia ARN messenger care vizează agenţi patogeni ar putea fi implantată în plante comestibile, care ar fi apoi consumate. Cercetarea a fost finanţată printr-un grant de 500.000 USD de la National Science Foundation.

"Ar trebui să obţineţi o reţetă pentru asta, pentru a ne asigura că ştim cât de multă salată trebuie să mâncaţi în funcţie de tipul dumneavoastră de corp, astfel încât să nu vă subvaccinăm, ceea ce duce la posibilitatea ca eficacitatea medicamentului să fie compromisă, sau să vă supradozăm în funcţie de cât de multă salată este [consumată]", a declarat reprezentantul republican al statului Scott Cepicky în timpul unei şedinţe a comisiei din Camera Reprezentanţilor în februarie, relatează WKRN-TV.

Cepicky a spus că proiectul de lege, pe care presa locală l-a descris ca fiind o acţiune vizând "salata vaccinală", ar clasifica alimentele modificate pentru a acţiona ca vaccinuri, ca produse farmaceutice.

"Deci, dacă vrei să le consumi, ar trebui să mergi la medic şi să obţii o reţetă", a spus el.

Într-un comunicat de presă din 2021, Juan Pablo, profesor asociat de botanică şi ştiinţe ale plantelor de la UC Riverside, a declarat: "Testăm această abordare cu spanac şi salată verde şi avem ca obiectiv pe termen lung ca oamenii să o cultive în propriile grădini", adăugând: "Fermierii ar putea, de asemenea, în cele din urmă, sa cultive câmpuri întregi".

Potrivit lui Pablo, "În mod ideal, o singură plantă ar produce suficient ARNm pentru a vaccina o singură persoană".

Un alt cercetător, Nicole Steinmetz, a declarat în acelaşi comunicat că plănuiesc să folosească nanoparticule sau "virusuri de plante, pentru livrarea de gene în plante".

Întrebat de WKRN-TV despre stadiul cercetărilor, un purtător de cuvânt al UC Riverside a declarat că proiectul nu este încă finalizat.

"Cercetările privind procesul prin care cloroplastele plantelor să exprime chimia vaccinului sunt în curs de desfăşurare. Nu există rezultate definitive de raportat", a declarat Jules Berinstein după adoptarea proiectului de lege din Tennessee.

Senatorii democraţi se opun legii

În timpul dezbaterii din plenul Senatului din Tennessee, unii legislatori au pus la îndoială necesitatea proiectului de lege.

"Ştie sponsorul vreun caz în care în statul Tennessee se oferă alimente care conţin vaccinuri într-un fel de vânzare cu amănuntul sau într-un forum public?", a întrebat senatorul de stat Heidi Campbell.

Reprezentantul Cepicky a ripostat, subliniind în februarie că o companie din Kentucky a "infectat deja plante de tutun în creştere cu un coronavirus modificat genetic" pentru a vedea dacă poate produce anticorpi pentru un potenţial vaccin, adăugând că firma "poate face deja acest lucru chiar acum".

Un semnal de alarmă

În 2023, reprezentantul american Thomas Massie (R-KY) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea fondurilor federale pentru crearea de "vaccinuri comestibile transgenice", care ar transforma plantele comestibile, precum spanacul şi salata, în vehicule de livrare a vaccinurilor cu tehnologia ARN messenger.

În septembrie 2023, în timpul unei dezbateri privind un proiect de lege privind creditele, Massie a subliniat un incident în care un vaccin comestibil a fost introdus într-o cultură de porumb folosită pentru hrănirea porcilor, cu scopul de a le atenua diareea. Cu toate acestea, recolta de porumb a fost amestecată cu o recoltă de soia - contaminând 500.000 de găleţi, care au trebuit aruncate.

"Vrem ca oamenii să mănânce vaccinuri care au fost cultivate în porumbul menit să împiedice porcii să facă diaree? Nu cred că ne dorim asta. Şi totuşi, aproape că s-a întâmplat şi s-ar putea întâmpla", a declarat Massie.

"Există un alt caz în care polenul a contaminat încrucişat o altă cultură de porumb, iar 155 de acri de porumb au trebuit să fie arşi. Sunt cazuri de acest gen pe care nu le descoperim? Cred că este periculos să ne jucăm de-a Dumnezeu cu mâncarea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură