Parlamentarii AUR anunţă grevă parlamentară. Vor protesta şi în Piaţa Victoriei

George Simion, Dan Tănasa şi alţi parlamentari AUR
George Simion, Dan Tănasa şi alţi parlamentari AUR

AUR anunţă că parlamentarii săi vor intra în grevă parlamentară în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură.

"Am anunţat acum în Biroul permanent al Senatului că Partidul AUR intră în grevă parlamentară în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură. Fireşte că protestul nostru sub forma grevei nu va avea niciun efect, ei fac ce vor, însă este singurul mod în care putem atrage atenţia asupra acestui abuz", a declarat, luni, senatorul Sorin Lavric, care este secretar al Senatului.

Lavric a mai declarat că senatorii AUR vor fi prezenţi în plen, însă nu vor vota, iar ulterior vor merge la Camera Deputaţilor pentru a protesta din nou, relatează Ziare.com.

"Senatorii AUR vor fi în plen, dar vom sta sus, la balcon. Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota, iar apoi, la ora 15,00, vom merge toţi la Camera Deputaţilor, unde vom protesta din nou. Seara vom merge în Piaţa Victoriei ca să prelungim greva cu celălalt protest legat de celălalt abuz şi anume acest certificat verde, care este, de fapt, o patalama de segregare medicală a românilor. Aşadar, AUR se află în grevă pe termen nelimitat", a spus Sorin Lavric.

Lavric a mai susţinut că greva parlamentară va înceta când moţiunea de cenzură va fi dezbătută.

"Când va fi depusă vom înceta greva. Dar vă daţi seama că acum invocă pretextul aşteptării verdictului de la Curtea Constituţională şi nu o să se întâmple nimic până la alegerile din PNL, aşa că nu ne facem iluzii. Dar e singurul mod în care putem atrage atenţia", a explicat senatorul AUR.