Parlamentarii AUR vor să ridice obligativitatea măştii în spaţiile deschise

(Epoch Times România)

Parlamentarii AUR au depus un amendament în Parlament pentru ca măştile de protecţie să fie purtate în mod obligatoriu în instituţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, dar nu şi în aer liber. Deputaţii susţin că nu există studii care să ateste că purtarea măştii în toate spaţiile publice va contribui la reducerea substanţială a pandemiei de SARS-CoV-2.

“Legea care obligă la purtarea măştii în spaţiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică. Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea măştilor la spaţiile închise şi instituţiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care îşi asumă lupta cu măsurile abuzive şi exagerate luate de actualul guvern”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.

Amendamentul a fost asumat de deputaţii AUR Raisa Enachi, Ringo Dămureanu şi Georgel Badiu.

În motivarea amendamentului lor, cei trei politicieni au susţinut următoarele:

“Preambulul Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului recunoaşte demnitatea inerentă tuturor membrilor familiei umane şi a drepturilor egale şi inalienabile care constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi păcii în lume. Nu există studii de specialitate care să ateste purtarea măştilor timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv şi substanţial în combaterea oricărei pandemii. Este încălcat dreptul natural la viaţă, la libertate şi la propria individualitate”.

(Facebook / partidulAUR)