Parlamentul Ucrainei aprobă castrarea chimică forţată a pedofililor

(Getty Images)

Parlamentul Ucrainei, Rada Verhovna, a adoptat o lege care permite castrarea chimică forţată a pedofililor, potrivit RFE/RL.

Legea a fost aprobată joi şi va intra în vigoare la o zi după publicarea în mass media de stat.

Castrarea chimică nu implică intervenţii chirurgicale, ci producerea testosteronului este oprită prin injectarea unor hormoni sintetici care duc la scăderea apetitului sexual şi impotenţă.

Procedura nu va fi aplicată persoanelor cu vârste mai mici de 18 ani sau mai mari de 65 de ani.

Alături de castrarea chimică forţată, noua lege mai prevede de asemenea până la 15 ani de închisoare pentru violarea minorilor şi până la 5 ani de închisoare pentru acte grave care implică minori.

Castrarea chimică forţată a pedofililor este legală în multe ţări, printre care Marea Britanie, Canada, Danemarca, Franţa, Germania, Israel, Kazahstan, Norvegia, Suedia şi SUA.

În Rusia, o lege adoptată în 2012 permite castrarea chimică a condamnaţilor, dacă aceştia îşi dau consimţământul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe