Partidul Comunist „îşi mănâncă copiii”: Soţia unui fost şef Interpol dispărut în China atrage atenţia că guvernul chinez este un „monstru”

Adevărata ştire nu este că diverşi chinezi sunt ascunşi de Partidul Comunist Chinez, ci faptul că un pion al regimului de la Beijing a avut acces la toate datele Interpolului.
Meng Hongwei, şefului Interpolului
Meng Hongwei, şefului Interpolului (Captură Foto)

Soţia fostului preşedinte al Interpol între 2016 şi 2018, dat dispărut în China în urmă cu 3 ani, a rupt tăcerea despre soarta soţului ei, criticând dur Partidul Comunist Chinez, transmite publicaţie Insider.

Grace Meng este soţia lui Meng Hongwei, şeful Interpolului care a dispărut în 2018 în timpul unei vizite în China, regimul comunist de la Beijing anunţând, 10 zile mai târziu, că bărbatul era suspectat de comiterea unei infracţiuni.

În 2020, Meng Hongwei a apărut brusc în faţa instanţei şi a primit o condamnare de 13 ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită.

Citiți și Ce se află în spatele scandalului arestării şefului Interpol în China

Soţia sa, Grace, care a obţinut azil în Franţa în 2019 pentru ea şi cei doi fii gemeni ai cuplului, afirmă că soţul său a fost condamnat în urma unor acuzaţii fabricate, însă delictul de care s-a făcut vinovat erau opinii reformiste faţă de politica abuzivă a Partidului Comunist Chinez.

Într-un interviu acordat Associated Press săptămâna aceasta, Meng a criticat dur guvernul chinez, afirmând că este „un monstru”.

„Fiindcă îşi mănâncă copiii”, a răspuns femeia, când a fost întrebată de ce foloseşte termenul respectiv pentru a descrie Partidul Comunist Chinez.

„Am responsabilitatea să ies în lume, să spun oamenilor ce s-a întâmplat”, a declarat Grace Meng pentru AP, adăugând că „în ultimii trei ani am învăţat să trăiesc alături de monştri - la fel cum toţi am învăţat să trăim cu COVID”.

Citiți și Fost adjunct al Ministerului Securităţii chineze ajunge şeful Interpolului

Meng a precizat că nu a primit nicio veste de la soţul ei de când acesta i-a trimis două mesaje în septembrie 2018 când a plecat la Beijing.

În primul mesaj soţul său i-a transmis „aşteaptă să te sun”. Al doilea era îngrijorător: un emoji cu un cuţit. Cel de-al doilea a fost trimis la patru minute după primul.

„Acest lucru m-a îndurerat până într-un punct în care nu pot fi afectată mai mult. Bineînţeles, este la fel de greu pentru copiii mei”, a spus soţia fostului demnitar.

Citiți și Jocul "Squid Game" al Chinei: Organe recoltate cu forţa de la mii de persoane săptămânal, în cadrul unui sistem de omor la comandă, ajung pe piaţa de transplant

Cazul dispariţiei lui Meng Hongwei este unul dintre cele mai răsunătoare din China ultimilor ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe