Partidul Liberal Democrat are un nou preşedinte: Viorel Cibotaru

După ce fostul lider PLDM, Vlad Filat şi-a depus mandatul de preşedinte, duminică fracţiunea liberal-democrată şi-a ales noul şef de partid în persoana lui Viorel Cibotaru, ex-ministrul apărării.
Viorel Cibotaru, noul preşedinte PLDM
Viorel Cibotaru, noul preşedinte PLDM (pldm.md)

Viorel Cibotaru, fost ministru al Apărării, a fost ales cu majoritate de voturi, preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, la cel de-al VII Congres al partidului, ce a avut loc duminică. Alegerea preşedintelui a avut loc prin vot deschis, la această funcţie fiind propuse mai multe candidaturi, printre care şi cea a fostului prim-ministru, Valeriu Streleţ, precum şi a lui Vadim Pistrinciuc.

Cei patru candidaţi propuşi, Valeriu Streleţ, Liliana Palihovici, Tudor Deliu şi Vadim Pistrinciuc şi-au retras candidaturile în favoarea lui Viorel Cibotaru. Preşedintele nou-ales s-a declarat onorat de încrederea acordată, subliniind că principala sarcină a partidului este consolidarea şi reformarea acestuia, se arată într-un comunicat al fracţiunii PLDM.

„Criza în PLDM s-a terminat. Cred că de acum încolo partidul va fi unul combativ care ştie să elaboreze politici publice şi să le implementeze. Vom continua să reformăm şi să consolidăm partidul, să fim activi în plan politic. Priorităţile cetăţeanului rămân sarcina de bază a PLDM", a menţionat noul lider al PLDM.

Acesta a adăugat că fracţiunea pe care o conduce se va implica cu mandat deplin în procesul de dialog pentru identificarea unui candidat unic al dreptei la alegerile prezidenţiale. Totodată, Congresul al VII-lea a operat modificări la Statutul şi Programul partidului, a ales o nouă componenţă a Consiliului Politic Naţional şi a adoptat o Declaraţie finală.

Amintim că fostul lider liberal-democrat Vlad Filat şi-a depus mandatul de preşedinte şi pe cel de membru de partid la sfârşitul lunii mai, întrucât se află după gratii