Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), creează un grup federal al românilor (presă)

(RAFA RIVAS / AFP / Getty Images)

Cu obiectivul de a sprijini participarea românilor la viaţa socială şi politică din Spania, Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) a creat Grupul federal al românilor, care va fi coordonat, la nivel naţional, de Lucica Loliceru. Potrivit La Opinion de Zămora, românca locuieşte de ani de zile în oraşul Toro (Castilla y Leon), iar la ultimele alegeri municipale a făcut parte din lista de candidaţi a socialiştilor.

Românca a mărturisit că noua funcţie presupune o mare responsabilitate, dar şi că se simte foarte încântată, întrucât va încerca să promoveze mai multă implicare şi participare politică din partea românilor din Spania.

De acum, următorii paşi vor privi crearea de grupuri ale românilor socialişti în diferite regiuni. În plus, românca are de gând să ducă la capăt o campanie de afiliere a românilor, crearea de grupuri de simpatizanţi şi dezvoltarea unui program de formare de cadre şi lideri români.

Lucica Loliceru susţine că vrea să promoveze reprezentarea românilor la nivel politic şi să ia măsuri pentru a împiedica excluziunea socială şi a păstra totodată identitatea etnică, lingvistică şi culturală a românilor.

În privinţa alegerilor europene din 25 mai, românca a arătat că 'sunt foarte importante pentru viitorul nostru în Europa'. 'Trebuie să trăim în aceleaşi condiţii ca restul cetăţenilor europeni', a spus ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe