PAS: Discursul lui Dodon la ONU, incoerent şi inconsecvent în problema prezenţei trupelor ruse pe teritoriul R. Moldova

Igor Dodon, discurs de la tribuna ONU
Igor Dodon, discurs de la tribuna ONU (facebook.com/Dodon Igor)

În contextul discursului preşedintelui Igor Dodon de la tribuna ONU, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia incoerentă şi inconsecventă a acestuia în problema prezenţei trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Formaţiunea politică susţine că nu poţi cere de la comunitatea internaţională „recunoaşterea şi respectarea de facto” a neutralităţii unui stat suveran şi indivizibil, dacă în acelaşi timp încerci să camuflezi existenţa unor trupe de ocupaţie pe teritoriul acelui stat, indiferent cum le-ai numi. Statutul de „neutralitate” este incompatibil cu acest fapt.

Partidul Acţiune şi Solidaritate îşi reiterează ferm poziţia: retragerea imediată a trupelor Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este singura modalitate de a recunoaşte şi respecta caracterul suveran şi indivizibil al statului Republica Moldova şi condiţia sine qua non pentru soluţionarea diferendului transnistrean.

„Ca preşedinte al Republicii Moldova, fac uz de orice oportunitate pentru a solicita recunoaşterea şi respectarea de facto a statutului de neutralitate a ţării mele”, a declarat Igor Dodon în alocuţiunea susţinută la dezbaterile generale ale celei de a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, salutând iniţiativa Federaţiei Ruse de reluare a procesului de distrugere a muniţiilor străine stocate în regiunea transnistreană a R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe