Patriarhul Kirill le cere ruşilor să meargă la război: Dacă veţi muri pentru ţara voastră, veţi avea glorie şi viaţă veşnică

Patriarhul Kirill şi Vladimir Putin
Patriarhul Kirill şi Vladimir Putin (NEXTA)

După mobilizarea parţială anunţată de preşedintele rus Vladimir Putin, patriarhul Kirill i-a încurajat pe ruşi să meargă la război, spunându-le că, în cazul în care mor pe frontul din Ucraina, vor avea parte de “glorie şi viaţă veşnică”, relatează canalul independent NEXTA, pe contul său de Twitter.

"Mergeţi cu curaj să vă îndepliniţi datoria militară şi nu uitaţi că, dacă veţi muri pentru ţara voastră, veţi fi cu Dumnezeu în împărăţia Sa, în glorie şi în viaţă veşnică", a afirmat Kirill.

Reamintim că Patriarhul Kirill i-a şocat pe mulţi ortodocşi prin faptul că a binecuvântat în gura mare invazia, ridicându-i în slăvi pe soldaţii ruşi care omoară ucraineni şi susţinând că Rusia nu ar fi atacat pe nimeni.

Totodată, Kirill a încercat să acrediteze ideea că invazia ar fi de fapt un fel de război sfânt, de apărare a Rusiei mame aflate sub asaltul unui Occident invidios pe unicitatea ei.