Patriarhul Ţigaretă deschide o cruciadă : "Războiul sfânt" împotriva terorismului

În timpul unei slujbe de comemorare a Sfântului Gheorghe, patriarhul Kirill a declarat că lupta internaţională împotriva terorismului este un război sfânt, susţinând că soldaţii ruşi luptă doar împotriva răului şi pentru protejarea vieţii umane.
Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.
Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill. (Captură Foto)

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a denumit lupta împotriva terorismului ca un “război sfânt”. Comentariile patriarhului ortodox rus Kirill au avut loc vineri în timpul unei slujbe religioase cu ocazia comemorării sfântului protector al Moscovei şi al armatei ruseşti, Sfântul Gheorghe, a raportat agenţia de ştiri spaniole EFE.

“Astăzi, când luptătorii noştri participă la operaţiuni de luptă în Orientul Mijlociu, ştim că acest lucru nu este o agresiune, o ocupaţie sau o încercare de a impune o anume ideologie asupra altor oameni, nu are nimic de a face cu susţinerea anumitor guverne”, a declarat liderul ortodox în timpul unei slujbe desfăşurate la Memorialul din Moscova dedicat celui de-al Doilea Război Mondial, făcând referire la intervenţia forţelor militare ruseşti în Siria. “Aceasta este lupta împotriva unui inamic temut care în prezent nu numai că răspândeşte răul în Orientul Mijlociu, dar ameninţă de asemenea întreaga umanitate”.

“Astăzi, numim această formă a răului drept terorism”, a adăugat el.

Agenţia rusă de ştiri de stat RT a raportat că patriarhul Kirill a declarat că teroriştii ucid civili nevinovaţi cu scopul de a-şi intimida opozanţii şi pentru a-i înfrânge pe cei care rezistă ideologiei lor, având ca rezultat un număr mare de victime şi o mare suferinţă umană.

“Din acest motiv războiul de astăzi împotriva terorismului este un război sfânt. Mă rog lui Dumnezeu ca toţi oamenii lumii să înţeleagă acest lucru şi să nu mai dividă teroriştii în buni sau rai, şi să nu mai asocieze războiul împotriva terorii cu propriile lor obiective, care deseori nu sunt declarate dar totuşi sunt foarte prezente pe agenda politică”, a declarat Kirill, conform RT.

“Haideţi să ne rugăm ca forţele militare ale naţiunii noastre întotdeauna şi în toate circumstanţele vor respecta principiul spiritual care le ghidează participarea doar în lupta împotriva răului, în lupta împotriva justiţiei şi pentru protejarea vieţii umane”, a adăugat patriarhul Kirill, conform EFE.

Traducerea comentariilor patriarhului din limba rusă în engleză de către EFE şi RT diferă.

Deşi Rusia a declarat că forţele sale militare din Siria luptă în principal împotriva grupului terorist Statul Islamic, dovezile arată că Moscova a vizat în principal grupuri rebele care luptă împotriva aliatului său, dictatorul sirian Bashar al-Assad, inclusiv împotriva unor grupuri susţinute de Statele Unite.

Patriarhul Kirill s-a referit, de asemenea, la Marele Război Patriotic - numele dat de Rusia celui de-al Doilea Război Mondial - ca la un război sfânt, deoarece soldaţii ruşi au luptat pentru a-şi apăra patria împotriva “unui duşman şiret şi crud”, conform EFE.

RT l-a citat pe purtătorul de cuvânt al secretarului de externe al Bisericii Ortodoxe Ruse afirmând reporterilor în luna februarie că “liderii globali ar trebui să depăşească neînţelegerile politice şi să se unească în lupta internaţională împotriva terorismului, care este o provocare pentru întreaga omenire”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe